Begivenheder

Andre nyheder

Udeservering med udsigt på Casinos altan. Klip fra Turistforeningens Ringstedfilm. Foto: Museum Vestsjælland.

Se Turistforeningens Ringstedfilm

I begyndelsen af 1950’erne optog E. Møller Nielsen en film, som med flotte farvebilleder skulle markedsføre Ringsted til turister. Der var godt gang i hjulene igen efter 2. verdenskrig og folk havde overskud til en søndagstur eller en lille ferie. Turismen er i sin spæde opstart, og Turistforeningens film fra 1952 giver et tidstypisk billede af  den driftige bys selvforståelse gengivet i et adstadigt tempo med flotte klip fra by og land.

28. marts 2024
Politirapporten

Politirapporten fra 2024-03-12

Politiet fik anmeldelse om at en kvinde, der var ude at lufte sin hund på Fredensvej, var blevet antastet af en ukendt mandsperson, der havde blottet sig for hende, før han forsvandt fra stedet. Han beskrives som 35-40 år, 180 cm høj, tyk, lys i huden og talte dansk. Han var iført sort kasket, mørk grøn og sort arbejdsjakke og sorte joggingbukser.

27. marts 2024
Foto: ABW

Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik

Fire nyskabende projekter, blandt andet shuttlebusser og udvidet brug af Flextrafik, skal få flere passagerer i den kollektive trafik i Region Sjælland. Regionens politikere er klar med 13 millioner kroner i støtte til projekterne, som også har til formål udvikle og udrulle nye kollektive mobilitetsløsninger, særligt i landområderne.

27. marts 2024
Foto: ABW

God Påske

Dit Ringsted ønsker vores læsere og partnere en God Påske med masser af solskin og chokolade.
Redaktionen er tilbage ved indbakken tirsdag den 2. april. Send som altid jeres opslag til vores mail.

26. marts 2024
Pressefoto

UDREDNING – en audiovisuel event af Mogens Jacobsen og Jonas Fritsch

Hvad vil det sige, at være forælder til et barn i udredning? Hvordan starter det, hvad sker der, hvem møder man og hvordan føles det?
Det er med stor glæde, at Ringsted Galleriet og KINO KULTUR RINGSTED inviterer til den audiovisuelle event UDREDNING af billedkunstner Mogens Jacobsen og forsker Jonas Fritsch på KINO KULTUR RINGSTED.

26. marts 2024
Foto: ABW

Hverdag med demens: Kursus om demens for pårørende

Ringsted Kommune tilbyder pårørende til familiemedlemmer med demens et kursusforløb om demens. Her vil der være mulighed for at tale om livet som pårørende til en person med demens. Desuden giver kurset, dig som pårørende, et grundlag for at danne et netværk med ligesindede.
Kursusforløbet starter den 3. april, strækker sig over 5 onsdage, og bliver afholdt i ”Borgerstuen” på Plejecenter Solbakken, Ole Hansens Vej 10, 4100 Ringsted.

26. marts 2024
Foto: ABW

Spænding og sjov med udrykning i Anlægget

Lørdag den 20. april vil Anlægget bag biblioteket være fyldt med sjov og spænding, når børnene får chancen for at sidde bag rattet i en ægte politibil, aktivere sirener og de blå blink samt tale med politibetjente og brandmænd om deres vigtige arbejde.
Måske er der endda en venlig brandmand, der låner sin brandhjelm ud, så børnene kan prøve den på.

25. marts 2024
Pressefoto

Hvad nu hvis tingene var gået anderledes?            

Hvad var der sket, hvis Hitler havde vundet 2. verdenskrig? Eller hvis JFK ikke var blevet skudt i Dallas? “Kontrafaktisk historieskrivning” er en sjov måde at forholde sig til både Danmarks- og verdenshistorien på.
Det bliver både underholdende og tankevækkende, når historiker og forfatter Rasmus Dahlberg gæster Ringsted Bibliotek torsdag den 11. april kl. 19 med sit foredrag ”Hvad nu hvis?”

25. marts 2024
Foto: Sydvestsjællands Kloakservice

Sydvestsjællands Kloakservice A/S søger medarbejder

Sydvestsjællands Kloakservice A/S søger en kollega til at indgå i deres team af erfarne folk som sætter en ære i deres arbejde og servicen til kunden.
Hvis du har erfaring i faget, byder de dig velkommen med åbne arme. Hvis ikke, så er de klar til at lære dig op.

25. marts 2024
Forårsdage hos Land & Fritid Ringsted

Forårsdage hos Land & Fritid Ringsted

Lørdag den 23. marts 2024 fejrede Land & Fritid Ringsted foråret med gode tilbud, kaffe og kage. Høm Gartneri var også til stede med masser af blomster og påskepynt.
Gik du glip af dagen, så fortvivl ej. De holder nemlig Forårsdage (med særlige gule tilbud) frem til den 30. marts – så kig forbi og tag deres nyeste katalog med hjem. Det øvrige katalog gælder helt frem til den 13. april 2024.

24. marts 2024
Pressefoto

En hyggelig skovtur for hele familien

Kom med på en hyggelig skovtur for hele familien i påskeferien ved Engsøen i Kærehave Skoven og oplev en række sjove naturaktiviteter. Du kan prøve Naturbingo, løse påske-opgaver på en rute rundt i skoven og være kreativ ved at snitte en påskehare eller blyant. Der vil også være mulighed for at lave smykker af naturmaterialer. Og hvem ved, måske dukker Påskeharen op igen?

24. marts 2024
Foto: ABW

AffaldPlus’ påskekonkurrence

I årets påskekonkurrence kan du blive klogere på fem forskellige affaldstyper – lær om, hvor de skal afleveres på genbrugspladsen, og hvad der sker med dem efterfølgende.
Påskekonkurrencen kører fra den 15. marts til og med den 3. april 2024. AffaldPlus trækker en vinder af to biografbilletter i uge 14.

23. marts 2024
Pressefoto

Sygehuse sænker udledningen af CO2 med flere hundrede tons

Gennem et offentligt-privat samarbejde sænker Region Sjælland udledningen af CO2 på sygehusene med 321 tons om året. Besparelserne på el, vand og varme betaler projektet over cirka 20 år.
En del af opgaven har ligget hos Kemp & Lauritzen. Gennem de seneste fem år har virksomheden energirenoveret sygehusene i Næstved, Slagelse og Ringsted. Et projekt til 105 millioner kroner, der blandt andet omfatter, at sygehusene har fået 350 nye vinduer sat i – og sat omkring 8.000 energirigtige lamper op – og ny ventilation, der som en sidegevinst også har forbedret indeklimaet.

22. marts 2024
Pressefoto

Festlig formiddag for børnefamilier  

Anton Falk og Rikke Ava Bech, der begge er erfarne musikpædagoger, har i løbet af de seneste syv år spredt glæde og latter med deres livlige børnekoncerter for familier i hele landet.
Lørdag den 13. april kommer de til Ringsted Bibliotek, hvor publikum kan se frem til et fantastisk børneshow. Anton og Rikke formår at skabe en levende atmosfære, hvor alle bliver en del af musikken og fortællingen.

22. marts 2024
Foto: Jesper Wung-Sung

Unik samtale med anerkendt forfatter på biblioteket

Forfatter Jesper Wung-Sung har skrevet et utal af romaner og noveller til både børn og voksne og modtaget store roser for mange af dem. Torsdag den 18. april kan du opleve ham fortælle om sit forfatterskab på Ringsted Bibliotek.
Siden sin debut i 1998 med novellesamlingen “To ryk og en aflevering” har Jesper Wung-Sung modtaget betydelig ros og anerkendelse både nationalt og internationalt. Hans bøger, oversat til 10 forskellige sprog, har vundet legater og priser, hvilket understreger deres dybde og relevans.

22. marts 2024
Pressefoto

Søg tilskud til din forening fra lokalforeningspuljen til friluftsliv

Det er nu muligt for lokale foreninger under Friluftsrådets medlemsorganisationer at søge om tilskud til at styrke foreningens arbejde med friluftsliv. Lokalforeningspuljen uddeler i alt 2,7 millioner kroner, og fristen for at søge er 17. maj 2024.

22. marts 2024
Foto: SDL

Påskeferie i Ringsted

Påskefrokost, gækkebreve, æggejagt, forårsblomster og gudstjenester. Holder I påskeferie hjemme? Så kan I finde inspiration til aktiviteter for hele familien i byportalens kalender ‘Det sker’.

21. marts 2024
Pressefoto

STARK klar med nybygget drive-in-hal i Ringsted

Hos STARK Ringsted ser man frem til at kunne vise den ”nye” forretning frem for kunderne, når man 22. marts officielt indvier forretningens ny drive-in-hal. Den nye hal kommer til at rumme alle tømmerartiklerne, mens kunderne i de eksisterende haller kan finde tilsvarende afdelinger for murere, entreprenører og kloakmestre.

20. marts 2024
Foto: SDL

Forny din by – kom til idémøde om ny sti gennem Ringsted bymidte med masser af oplevelser

Ringsted bymidte skal udvikles. Der skal være flere nye byrum til leg, bevægelse og ophold i solen til gavn for familier, ældre, skolebørn og mange andre. Et af initiativerne er en sti, som skal forbinde byen fra Ringsted Sportscenter i øst til Outletbyen og Ringstedet i vest, og undervejs krydser bymidten omkring Stakladen.
Derfor inviterer Ringsted Kommune borgere, foreninger og andre interesserede til et idé- og informationsmøde onsdag den 3. april kl. 17.00-18.30.

20. marts 2024