Torsdag 31. juli – lørdag den 2. august.

Ringsted Festival byder som sædvanligt på et overflødighedshorn af lækre musikoplevelser med tidens hotteste kunstnere. Der vil være noget for en hver smag. Til at starte med kan man nævne et fantastisk 90’er-knald lørdag nat på årets Ringsted Festival.

Danske dance-bands
Der er sammensat et hold af de største, danske 90’er dance-bands under ledelse af pop-guruen Dan Rachlin og med tilsætning af knæklys, stroboskoper, røgmaskiner og dansepiger, ligesom vi bedst kan huske det. Du kan danse til Sound of Seduction (feat. Remee), Chief 1, Me & My, Julie med Blå Øjne, Diskofil, Barcode Brothers og Daze.

Nye stjerneskud
Men festivalen byder på meget andet godt: Andreas Kongsted, nærmere kendt som KONGSTED, Danmarks nye stjerneskud på DJ-scenen, har som den første danske DJ nogensinde formået at blive nomineret til prisen som Årets Danske Mainstream DeeJay (Best Danish Club DJ Of The Year) fire år i træk og har vundet i 2010 og 2011.

I 2013 var Kongsted nomineret til Årets Danske Deejay – en titel, som ikke er til at tage fejl af! Nyeste præstationer fra Kongsted er først en guld- og senest en platincertificering af hans nyeste single ”Chuck Norris”. Så vær klar til Reaktoren lørdag kl. 22.45.

Men der er flere navne på festivalen: To barndomsvenner ramlede sammen i en bunker over cognac, vilde fantasier og skamløst ordgøgl. Da de vandt KarriereKanonen var Djämes Braun pludselig en realitet, og Danmark har nu fået sit hidtil sjoveste og bredest favnende dancehall-outfit.

Det handler om mad, damer og gangstere fra Balkan.

Urban pop
Der kan også bydes på L.I.G.A. – det nye, friske pust eller rettere vindstød.

Urban-pop-gruppen laver sange med oprigtige tekster og en energi, som vækker selv den sløveste fra sit vinterhi. Deres første singler “skylder dig ik’ noget”, “Den første gang” og “Julia”, er alle blevet voldspillet i radioen.

Festivalen huser også københavnske Ulige Numre, der takket være kæmpehittet København og den vellykkede debut-ep “Ulige Numre”, blev folkeeje tilbage i 2011. Nu her to år senere har de udgivet deres længe ventede debutalbum, der demonstrerer, at gruppen er en langtidsholdbar størrelse med fortsat tække for iørefaldende melodier og vedkommende tekster.

Mads Langer var på scenen sidste år
Mads Langer var på scenen sidste år

Rockhits på dansk
Og så er der Magtens Korridorer, der lukker Anlægsscenen torsdag nat. Rockbandet med Johan Olsen i front har i alt udgivet seks album, siden de debuterede sidst i 90’erne og slog igennem med albummet Friværdi og singlen “Picnic (på Kastellet)” i 2005. Siden da er det blevet til mange flere ørehængere og dansksprogede rockhits som “Sara har” og “Pandora”. Sidste år udgav Magtens Korridorer greatest hits-albummet ”Spil noget vi kender”.

Vi finder også Birthe Kjær, der optræder på Ringsted Festival fredag den 1. august. Birthe Kjær har udover sin flotte og veltrænede stemme en hel særlig udstråling på en scene.

Livet bag musikken
Mange vil glæde sig over, at Rasmus Seebach igen finder vej til Ringsted Festival. ”Ingen Kan Love Dig i morgen” er som tidligere albums blevet til i et musikalsk samarbejde med bror og producer Nicolai Seebach og tekstforfatter Lars Ankerstjerne.

Teksterne har stadig rod i Seebachs eget liv. Førstesinglen “Olivia”, der umiddelbart efter frigivelsen strøg ind som den mest downloadede på iTunes herhjemme, handler om hans barndomskæreste, der er blevet væk i et overfladisk natteliv. “Tusinde farver” handler om at se de mange farver i mørket og er en udstrakt hånd til en af hans allernærmeste, der har været ramt af en depression. Når det er sagt, har Seebach også givet plads til den ubekymrede kærlighed.

Ukronede popkonger
Nik & Jay er Danmarks absolut ukronede popkonger. Lige siden de udgav deres selvbetitlede debutalbum i 2002, har de rangeret på landets hitlister, solgt 100.000-vis af albums og høstet en lang række priser.

Nik & Jay havde i sommeren 2013 stor succes med singlerne ‘United’ og ‘Ocean Of You’, hvor Søren Huss medvirker. Og her i efteråret udkom både et helt nyt album og eksklusive koncerter på landets største scener.

De har allerede optrådt med Jennifer Lopez, Madcon og Sean Paul i Tyskland, men interessen fra udlandet har dog langt fra fået de to popstjerner til at flytte fokus væk fra hjemlandet, og vi ser frem til et brag af en koncert på sommerens Ringsted Festival.

Coolness og attitude
Christopher er tilbage med sit nye singleudspil ”Told You So”, som viser en kæmpe udvikling for Christopher som sanger, sangskriver og tekstforfatter.

Christopher har brugt de sidste mange måneder i studiet og i samarbejde med producerne Frederik og Fridolin Nordsø (The William Blakes + producere for bl.a. Fallulah og Outlandish) og amerikanske Brandon Beal (Flo Rida, Snoop Dogg, m.fl.) skabt en single, der har kant, coolness og masser af attitude.

Burhan G er en af Danmarks hotteste popnavne, og har vundet adskillige guld- og platinplader igennem de seneste år. Han har blandt andet lavet kæmpe hits som: “Tættere på himlen” og “Jeg i live”, og har samarbejdet med anerkendte kunstnere som: Medina, Nik & Jay og Rasmus Seebach.

Efter lidt over halvandet års musikalsk tavshed udgav Burhan G i foråret 2013 singlen ‘Din For Evigt’, som en forløber for sit fjerde album, der udkom i efteråret 2013.

De klassiske ørehængere
Der er endvidere dømt gang i den, fællessang og klassiske ørehængere, når de scenevante musikere fra Dizzy Mizz Lizzy jam-bandet Waterline går på scenen. Med mere end 200 koncerter på festivaler, byfester, markeder og spillesteder gennem mere end 10 år, har bandet markeret sig som et af de bedste og mest spillende rockbands på den danske jam-scene.

Bandet består af seriøse musikere, der ikke blot leverer en gennemført musikalsk præstation, men også har et publikumstække opnået gennem utallige koncerter, og megen erfaring fra livet i musikbranchen.

Så er der Die Herren, der kræver ingen nærmere introduktion. Siden 1991 har orkestret turet land og rige rundt med U2 ́s fantastiske live-musik – mere end 1600 koncerter er det blevet til, heriblandt utallige gange på Ringsted Festival, hvor bandet i mange år var fast inventar.

Nu kommer Die Herren stærkt tilbage efter et par års pause.

Guitar-riffs og langt hår
Som garant for heftige guitar-riffs og langt, viltert hår står D-A-D, hvor en aften med bandet er sammensat af lige dele elektricitet og tyngde, har velgørende humor og samspil i særklasse – og selvfølgelig trækker på et sangkatalog med klassikere i hobetal.

I mere end 20 år har D-A-D efterhånden henrykket danskerne med deres helt egen udgave af rockmusikken – og de gør det igen, når de vælter Ringsted Festival for tredje gang i festivalens 10-årige historie. Det sker på Anlægsscenen, fredag den 1. august.

Alt i alt er der atter god grund til at tage på Ringsted Festival.