Fredag 15. august til søndag 17. august

Stedet er Ringsted – tiden er 1219. Kong Valdemar kalder til korstog mod det hedenske Estland. Her vinder han sit tilnavn – Sejr.

Med slagordet ”I korsets tegn” inviterer Ringsted Museum og Arkiv- en del af Museum Vestsjælland for 4. gang til Ringsted Middelalderfestival.

Festivalen ligger i de smukke omgivelser i og omkring Sct. Bendts Kirke. Der er adgang til festivalpladsen fra Torvet, Sct. Bendtsgade og Klosterlunden.

De velkendte riddere
Takket være en bevilling fra Bjarne Jensens Fond på 90.000 kr. kan publikum gratis opleve den flotte, farverige og stemningsmættede ridderturnering med Terra Ignis Events. Mød også de italienske flagkastere fra Fornovo Taro, sponsoreret af Nordea Fonden.

Følg de mange forberedelser til det store slag ved Lyndanisse i Estland, når kong Valdemar kalder til korstog. Krigerne udvælges og trænes, kvinderne forbereder sig på at mændene rejser ud, og alle må til lommerne, når Valdemar inddriver skatter.

Stor vifte af oplevelser
Publikum får rig mulighed for at interagere med de historiske personer, der mellem optrinene bevæger sig rundt på pladsen.

Selvfølgelig er her også musik og gøgl, ildshows, teater, kloge koner og markedsfolk, der falbyder uundværlige varer i boder med salg af middelalder-replika.

Nyd middelalderens kogekunst og smag de skønne øl eller de gode frugtsafter.

Oplev også Valdemars Værksted, hvor børnene både kan lege og fremstille egne våbenskjold, tasker, bælter og meget andet mod en mindre betaling.

Sct. Bendts Kirke er i øvrigt altid et besøg værd for den middelalderinteresserede, og i løbet af festivalen byder kirken på koncerter og aktiviteter til børn, foruden middelalder-temagudstjeneste søndag den 17. august kl. 10.

1 1219 havde man ikke engangsservice. Men der var keramikkrus. Du kan købe et for 50 kroner, når du køber øl. Vil du ikke have det med hjem, kan du lade festivalen købe det tilbage for 30 kr. og dermed støtte festivalen.
Der er gratis adgang til festivalpladsen.

Vel mødt!

????????