Den officielle fastelavn falder i år den 15. februar 2015, og det skal fejres! Der er i Ringsted rig mulighed for at klæde sig ud, spise lækre fastelavnsboller og selvfølgelig slå katten af tønden. En række forskellige institutioner holder fastelavnsarrangementer, på forskellige tidspunkter og beliggenheder, så alle kan være med.

fastelavnFastelavn på Ringsted Bibliotek
Den 13. februar holder Ringsted Bibliotek fastelavnsfest kl. 16.30-17.30. Fastelavnsfesten er for børn i alle aldre, men de fremmødte børn vil blive delt ind i aldersgrupper, som hver får en tønde. På den måde vil flere børn få glæden af at blive kattedronning og kattekonge. Der vil naturligvis også være en præmie til den bedst udklædte, og i tønderne vil alle børnene kunne finde lækkerier. Arrangementet er gratis, men tilmelding er påkrævet på tlf. 57 62 70 01 eller via www.ringstedbib.dk

Fastelavn i Ringstedet
Den 14. februar afholdes der fastelavn i Ringstedet. Der serveres fastelavnsboller og juice til alle udklædte børn, så længe lager haves. Katten slås af tønden kl. 12 for børn op til 6 år og kl. 14 for børn mellem 7 og 12 år. Der vil være fine præmier til bedst udklædte, kattedronning og kattekonge i hver aldersgruppe. Butikkerne har i Ringstedet åbent kl. 10-16 denne dag.

Fastelavn hos Fætter BR
Den 14. februar arrangerer Fætter BR tøndeslagning. Kl. 11-12 er der tøndeslagning for aldersgruppen 3-5 år. Og kl. 12-13 for aldersgruppen 5-12 år. I tønderne er der slik til alle, og BR serverer også nogle små fastelavnsboller og lidt saftevand. Der er ekstra personale på denne dag, så nogle af butiksassistenterne tager sig af det sædvanlige arbejde i butikken, imens andre er klædt ud og leger med de børn som møder op.

Fastelavn i Klostermarkskirken
Den 15. februar kl. 14 afholdes der fastelavnsgudstjeneste i Klostermarkskirken. Efter gudstjenesten bliver katten slået af tønden, og der vil være fastelavnsboller til både store og små i kirkens lokaler.

Fastelavn på Ringsted Brandstation
Brandmandsforeningen ved Ringsted Brandvæsen slår igen dørene op på brandstationen til en omgang tøndeslagning. Det sker søndag den 15. februar fra kl. 10-14 på Rønnedvej. Der er plads til 100 børn, så det er først til mølle princippet der gælder. Tilmelding på tlf. 57 62 65 05 med oplysning om barnets alder. Entré 30 kr. pr. barn.

Fastelavn i Vigersted
Den 15. februar afholdes der fastelavn i Vigerstedhallen. Dagen startes med en fastelavnsgudstjeneste i Vigersted Kirke kl. 10.30-11.30. Derefter vil der være tøndeslagning i hallen. Børnene vil blive delt op i tre grupper, som får hver deres tønde. Der vil også være en tønde til de voksne. Det er selvfølgelig sjovest, hvis alle kommer udklædt. Til sidst vil der være mulighed for at pynte sin egen fastelavnsbolle og nyde den sammen med juice, sodavand, kaffe eller the. Der vil være præmier til både kattekonger og -dronninger samt dagens festligste udklædning.

Fastelavn i Vetterslev
Den 15. februar afholder Vetterslev Borgerforening fastelavn. Det sker i Vesterslev-Høm Forsamlingshus kl. 14-16. Alle er velkommen, men der tages et beskedent beløb i entré. Der vil både være tøndeslagning for børn og voksne. Til den søde tand vil der være masser af slik, fastelavnsboller og sodavand.

Fastelavn i Haraldsted
Den 15. februar kl. 15 afholdes der tøndeslagning i Haraldsted Forsamlingshus. De fremmødte vil blive delt ind i de fire kategorier: 0-4 år, 5-8 år, 9-15 år og +15 år. Der vil være præmier til kattekonger – og dronninger samt den bedst udklædte i hver kategori.

Fastelavn i Jysk
Den 15. februar inviterer Jysk til tøndeslagning. Det sker i industriparken 4B kl. 10. Der vil være præmier til kattedronning og -konge samt slikposer til alle deltagende børn. Derudover har Jysk en række konkurrencer og tilbud i denne uge, du kan blandt andet vinde et gavekort på 500 kr., hvis du er hurtig til at rede en seng.

Fastelavn på hest
Den 22. februar kl. 14 afholder Ringsted Rideklub fastelavn. Alle er velkommen mod et deltagergebyr på 25 kr. Der vil være tøndeslagning til fods og ringridning til hest. Tilmelding skal ske senest den 18. februar på tlf. 22 82 23 40. Deltagergebyret betales på dagen.

/Stine Amanda