image4

For 11 måneder siden slog Butik Brugbar dørene op i Nørregade 21. Den lille, hyggelige butik så dagens lys, fordi indehaver, Annemette Christensen, havde lyst til at prøve kræfter med noget andet. Hun besluttede at gøre sin passion til sin levevej.

Dit Ringsted har besøgt butikken for at interviewe Annemette Christensen, så du kan lære butikken bedre at kende – og hvis ikke du allerede har været der, er det i allerhøjeste grad tid til at kigge ind.

Hvad er din baggrund for at have butikken?
Det er klart min store interesse for genbrug. Jeg er ikke uddannet til butik og har ikke prøvet det før. De sidste 12 år har jeg stået i køkken, så butikken er udelukket drevet af passion for de gamle ting.

image1

Hvad er kendetegnet ved butikken?
At her er spøjse ting. Og så at tingene herinde er valgt med kærlighed – hver og en. Det er ikke masseproduceret, som hvis du går ind i en almindelig møbelforretning.

Hvorfor ligger butikken i Ringsted?
Jeg bor selv i Ringsted og vil gerne støtte op om byen. Så selvfølgelig også for nemheds skyld – det er dejligt at have kort til arbejde.

Beskriv Butik Brugbar med tre ord:
Genbrug, unika og håndplukket.

image3

Hvad kan folk forvente, når de træder ind i butikken?
En oplevelse fra tiden, der er gået. I butikken er der sjældent mere end én af tingene, så det er meget uforudsigeligt, hvad der venter bag døren.

Hvordan adskiller du dig fra andre genbrugsbutikker?
Jeg bestemmer selv, hvad der skal ind i butikken. Andre genbrugsbutikker i Ringsted får ting ind fra folk, der er blevet trætte af dem. Jeg tager selv ud og vælger præcist det, der passer til min forretning.

Hvad er der mest efterspørgsel på?
Det spænder bredt, men småmøbler, hylder, bogstaver, spejle, retrolamper og vaser og generelt ting med patina er folk helt vilde med for tiden.

image2

Hvor får du dine ting fra?
Flere gange om måneden tager jeg til København for at købe ind. Der kommer også folk, som har fyldt bilen og vil sælge mig ting. Det er et kæmpe plus, da jeg kan købe ind i åbningstiderne, mens jeg passer forretningen. Det er ikke engang noget, jeg har efterspurgt, men jeg sætter stor pris på det, for der går rigtig meget tid med at købe ind.

Du kan også finde Butik Brugbar på de sociale medier Facebook og Instagram. Her anslår Annemette Christensen, at en tredjedel af de fine ting bliver solgt.

Snart flytter Butik Brugbar til andre lokaler i Ringsted midtby. Det kan endnu ikke afsløres, hvor du skal gå hen for at aflægge butikken et besøg. Men én ting er sikker: For fremtiden kommer der til at være lige så meget at gå på opdagelse i, når Butik Brugbar skal dele lokaler med en anden forretningsdrivende i Ringsted.

image10

image7

image5