Kommunens tilbud til husejere om at få et gratis energitjek har fået en rigtig god start. Siden ordningen trådte i kraft for knap et år siden, har 120 husejere fået et energitjek af deres hus. Ordningen kører videre i 2015, og målet er, at mindst 100 boligejere gennemfører energiforbedringer på gennemsnitlig 4.000 kWh pr. bolig inden udgangen af 2015.

energiDer er tale om et uvildigt energitjek, foretaget af virksomheden HusetsEnergi.

”Interessen for de gratis energitjek i Ringsted Kommune har været overvældende og vi er blevet taget rigtigt godt imod af husejerne”, fortæller chef for HusetsEnergi, Casper Sønnichsen.

Men et energitjek alene er ikke nok. Husejerne skal også gennemføre konkrete energiforbedringer, da initiativet er sat i værk for at nedbringe CO2-udledningen.

”Vi har lagt stor vægt på, at der sker en opfølgning på energitjekkene, så energirapporten ikke blot ender i skuffen. HusetsEnergi er derfor i fuld gang med at følge op på de mange besøg og hjælpe folk videre i processen med at energioptimere deres hus”, siger miljømedarbejder Birgitte Steffen fra kommunens Teknik- og Miljøcenter.

HusetsEnergi har talt med ca. 100 af de besøgte husejere og allerede nu har ca. 33 % valgt at energiforbedre deres huse.

”Det drejer sig om alt fra nye varmepumper til nye termostater på radiatorerne. Så vi ser både store og mindre investeringer ude hos de besøgte husejere”, fortæller Casper Sønnichsen.

Der er typisk tale om et længere forløb, fra husejeren får et energitjek af sit hus, til en energirenovering er gennemført. Eksempelvis skal husejeren prioritere, hvilke tiltag der skal gennemføres, hvornår tidspunktet for renovering passer, og der skal måske indhentes tilbud fra håndværkere. Alt det kan HusetsEnergi som uvildig sparringspartner også hjælpe med.

Husejere i Ringsted Kommune kan booke et energitjek ved at ringe til HusetsEnergi på telefon 99 92 92 92 eller prøve energiberegneren på kommunens hjemmeside, ringsted.dk. Der er loft på antallet af energitjek, så ordningen kører efter først-til-mølle-princippet.