lof ringstedEr du en af dem, der ønsker at bruge din fritid på lære, sanse og opleve? Så er LOF noget for dig. LOF er et landsdækkende oplysningsforbund med 80 lokalafdelinger, og en af dem ligger i Ringsted. Herfra arrangeres kurser, foredrag og oplevelser af både kreativ, akademisk og fysisk karakter.

Herunder ses et udpluk af oplevelser og foredrag i forår/sommer programmet anno 2015. Tilmelding kan ske på ringsted.lof.dk.

Den 21. marts og 6. juni kl. 9-17 afholdes der temadage om Ringsted by. Hør bl.a. om hvorfor og hvordan Ringsted fik sit navn, samt om vigtige personligheder og industriopførelser. Fordraget varer fra kl. 9 til kl. 15 og herefter vil der være historisk byvandring med afgang fra Sct. Bendts kirke. Foredragene afholdes i Anlægspavillonen på Tværallé 5. Pris voksen: 275 kr. Pris barn: 100 kr.

Den 21. marts kl. 19-21 holder Ole Nørlyng foredrag om Svanesøen. Han vil både fortælle om den oprindelige udgave komponeret med Tjajkovskijs musik og den nye udgave med Nikolaj Hübbe og Silja Schandorff. Ole Nørlyng cand. mag. og lærer på Det Kongelige Teater. Foredraget afholdes på Valdemarskolen, Skolegade 9.
Pris: 100 kr.

Den 12. april kl. 13 tager man i bus fra Ringsted Station mod operaen for at opleve balletten Svanesøen. Herefter tilbage til vante omgivelser for at nyde en 3-retters menu på Benløse Kro. Man regner med at turen er slut omkring kl. 21. Pris: 995 kr. inkl. bustur, billet til forestillingen og 3-retters menu.

lof hcaDen 6. maj kan du komme på tur til H.C Andersens fødeby Odense. Turen indbefatter blandt andet besøg på et slot, en kirke og hovedpersonens barndomshjem. Turen starter fra Ringsted Station omkring kl. 9, hvor man mødes og tager toget sammen til Odense. Pris: 675 kr.

Den 10. maj kan du komme med LOF til Stevns. Du skal selv sørge for bil og mødes først med de andre deltagere ved koldkrigsmuseet Stevnsfortet kl. 9.45. Man vil desuden besøge Stevns klint og traktørstedet Højeruplund. Pris: 360 kr. inkl. frokost, guidet tur i undergrunden og foredrag om Stevns klint ved museumsdirektør Tove Damholt. Tilmelding skal ske senest den 20. april.

lof stevns

/Stine Amanda