Det vil få katastrofale konsekvenser for borgerne i både Ringsted og Køge, hvis busruten nedlægges eller beskæres inden den nye togforbindelse over Køge til Ringsted er i drift, skriver Liberal Alliances byrødder i Ringsted og Køge i en pressemeddelelse.

Regionsrådet skal spare 18 millioner på den kollektive trafik på Sjælland og den ene af de 4 ruter, de peger på, er ruten mellem Ringsted og Køge.

Liberal Alliance i både Køge og Ringsted Byråd går til kamp for bevarelse af denne busrute, som har så stor betydning for de unges uddannelsesmuligheder og pendleres kontakt til togforbindelser og ikke mindst adgang til sundhedstilbud. At skære i en busrute, der har over 400.000 brugere om året, er bare ikke en fornuftig beslutning, skriver byrådsmedlemmerne, der opfordrer til, at man iværksætter seriøse beregninger og ikke bare peger tilfældige ruter ud efter salamimetoder.

Kisser Franciska
Kisser Franciska

“En sådan beslutning er totalt uden greb i virkeligheden. Vi har flere busruter der i dag kører med langt færre borgere eller som kører langs med togruter, der har flertimes drift. Det ville være nærliggende at kigge på sådanne ruter, frem for ruter der har så stort brugerantal og betydning for de unges valg af uddannelse. De unges uddannelse er centralt for vores regionsudvikling, og vi bør gøre alt hvad vi kan for at bakke op om deres muligheder for bevægelighed, siger Kisser Franciska (LA), der sidder i Ringsted Byråd og er Folketingskandidat.

Hun bakkes op af Jeppe Lindberg fra LA i Køge Byråd, der påpeger, at man ikke kun negligerer de mennesker, der dagligt er afhængige af at pendle mellem Køge og Ringsted.

“Man kommer også til at halvere muligheden for offentlig busser, til de mennesker der bor i byerne, mellem de to byer. Hvis regionen står fast på lukningen af 260R, kompromitterer de samtidig det fokus der er på landdistrikterne,” siger Jeppe Lindberg.