Den 9. april åbner Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med Ringsted Kommune et nyt gældsrådgivningscenter i Ringsted. Åbningen markeres den 26. marts med et åbent hus-arrangement på Prinsensvej 10, hvor det nye gældsrådgivningscenter kommer til at ligge.

Det nye gældsrådgivningscenter skal hjælpe borgere med gældsproblemer. Det er som udgangspunkt borgere med en kombination af lav indkomst, gæld og et lavt rådighedsbeløb, der vil være målgruppen for gældsrådgivningen.

Ringsted Kommune stiller lokaler til rådighed for gældsrådgivningscentret, ligesom kommunen har sørget for indretning, adgang til IT og står for udgifter til varme mv.

”Det er et unikt samarbejde, vi har indgået med Forbrugerrådet Tænk, og jeg er glad for, at det i forbindelse med budgetforliget lykkedes at finde finansiering til projektet. Der findes ikke så mange gældsrådgivningscentre af denne slags, men Ringsteds centrale placering på Sjælland giver et godt udgangspunkt for at kunne hjælpe borgere, der er havnet i en uoverskuelig gældsituation, både i Ringsted og i store dele af vores Region”, siger Borgmester Henrik Hvidesten og fortsætter:

”Jeg er glad for det samarbejde vi har haft med Forbrugerrådet Tænk i etableringen af gældsrådgivningscentret, og jeg ser frem til det fortsatte samarbejde, der kan gøre en stor forskel for borgere med store gældsudfordringer. Samtidig vil jeg sende en stor tak til de frivillige, der påtager sig en vigtig samfundsopgave som rådgivere på gældsrådgivningscentret.”

Frivillige skal stå for rådgivningen

Gældsrådgivningscentret vil blive bemandet af frivillige med økonomisk, juridisk eller socialfaglig baggrund.

”Vi er glade for, at Ringsted Kommune har valgt at indgå et samarbejde med os om den vigtige opgave. Det giver vores dygtige frivillige rådgivere mulighed for at hjælpe endnu flere gældsramte danskere med gratis økonomisk rådgivning i vores centre,” siger Anja Philip, formand i Forbrugerrådet Tænk. Hun understreger vigtigheden af, at borgere kan søge hjælp hos en gældsrådgivning, der er uvildig.

”Gæld er for mange et stort tabu. Derfor er det glædeligt, at vi som den uafhængige organisation vi er, får mulighed for at kunne tilbyde hjælp til endnu flere af vores medborgere, der står i en uoverskuelig situation. Her er det ofte en helt uoverstigelig barriere at skulle bede om hjælp hos nogen, man måske allerede skylder penge eller har andre udeståender med.”

Åbent hus på Prinsensvej

Til åbent hus-arrangementet den 26. marts bliver der mulighed for at hilse på nogle af de frivillige, der kommer til at bemande gældsrådgivningscentret. Borgmester Henrik Hvidesten og udvalgsformand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Britta Nielsen byder velkommen og formanden for Forbrugerrådet Tænk, Anja Philip, kommer og fortæller om planerne for centret.

Program for åbent hus den 26. marts

Kl. 15.30 Velkomst ved Borgmester Henrik Hvidesten

Kl. 15.45 Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Britta Nielsen

Kl. 16.00 Formand for Forbrugerrådet Tænk, Anja Philip

Adresse:

Gældsrådgivningscenter Forbrugerrådet Tænk, Ringsted Kommune
Prinsensvej 10
DK 4100
Ringsted