LOF Ringsted arrangerer en tur, hvor du kan opleve ”sort sol” samt Manø, Ribe og Højer. Turen løber fra den 20. til den 22. oktober 2015. Afgang sker kl. 9.30 fra Sct. Bendts Kirkes vestgavl, hvorfra man kører over Storebæltsbroen, Fyn og Lillebæltsbroen til Hejse Kro.

Her spises der frokost, hvorefter turen fortsætter gennem Sønderjylland og over grænsen til Tyskland. I Tyskland er der stop ved en grænsebutik, hvor der er mulighed for at handle. Kursen går nu mod Hotel Landhaus Smaga, hvor der indkvarteres og spises suppe, inden man skal være klar til at opleve sort sol. Derefter aftensmad på hotellet.

Onsdag den 21. oktober kører man til Vester Vedsted for at køre med den berømte traktorbus til Manø. Her spises en menu af to retter på kroen. Turen går nu rundt i Manø med guide, og der fortælles om øen. Ribe besøger man om eftermiddagen, hvor især den gamle bydel og domkirken er i fokus.

Torsdag 22. oktober skal man se den store sluse i Højer og besøge en forretning med sønderjyske specialiteter. Der er blandt andet mulighed for at købe spegepølser med hjem. Frokosten nydes på Schackenborg Slotskro og derefter går turen hjemad mod Ringsted. Man tager færgen Fynshav-bøjden, og her serveres kaffe og kage.

Tilmelding skal ske på www.ringsted.lof.dk og hele turen koster 2500 kr.

sort sol slusen
/Stine Amanda