Anne og Maibritt
Maibritt og Anne i butikken

Anne Madsen er Ringsteds nye optiker – CrossEyes åbnede den 6. marts i Tinggade 10, og byen har taget godt imod det nye brillekoncept. Anne har trods travlhed i butikken og derhjemme fundet tid til at medvirke i Dit Ringsteds interviewserie “10 ting jeg ikke kan leve uden”:

1. Kaffe.
Og helst meget af det. Jeg starter hver morgen med en lille stempelkande, og dagen igennem ryger der adskillige kopper ned. Det er både for smagens og for hyggens skyld. Jeg har flere gange prøvet at stoppe med at drikke kaffe, men det er slet ikke det værd for mig. Kaffe er en lille ting, men det giver mig stor livskvalitet.

2. Chili og stærk mad.
Jeg elsker stærk mad. Jeg putter gerne chili i det meste varme mad, og jeg spiser syltede jalapenos på næsten alt.

Annes sko
Kondisko og sundhedssandaler

3. Kondisko og sundhedssandaler.
Jeg kan ikke gå i andet end behageligt fodtøj med god plads til fødderne og god affjedring. Det betyder især meget i et job, hvor man står meget op. Her betyder funktionaliteten altså mere end udseendet. Jeg har aldrig i mit liv haft en stilet på, og kommer nok heller aldrig til det.

4. En god kollega.
For mig er halvdelen af trivsel på en arbejdsplads at have gode kollegaer. Det er næsten uanset hvad man laver. En god kollega er for mig en man kan tale med om både godt og skidt, og som man både kan glæde sig sammen med og græde sammen med. Jeg har haft flere gode kollegaer i mit arbejdsliv, og nu er jeg så heldig at arbejde sammen med Maibritt, som jeg hygger mig rigtig meget sammen med. Vi fungerer bare så godt sammen.

5. Min kalender.
Den kan jeg simpelthen ikke leve uden. Jeg trives absolut bedst i struktur og planlægning og er typen der skriver alt ned. Så ved jeg, at det ikke bliver glemt. Jeg ville blive enormt stresset af at skulle huske alt i hovedet.

6. En god nattesøvn.
Helst 8-9 timer. Jeg er udpræget A-menneske, så på den måde er det selvfølgelig lidt svært med et butiksjob. Nu har jeg to børn, der har vækket mig hver eneste morgen i de sidste mange år, men ellers er det umuligt for mig at sove til længere end halv otte. Til gengæld er jeg også virkelig presset, hvis jeg skal holde mig vågen til længere end 21.30 om aftenen.

Mørke glad
Anne med farveskiftende glas

7. Farveskiftende glas i mine briller.
Jeg er utrolig lysfølsom, og tårerne løber ned af kinderne, så snart jeg træder ud i solen. For mig er det fantastisk at have glas, der bliver mørkere, så snart jeg går udenfor. Og det er altså ikke kun fordi jeg er optiker, at jeg fremhæver det. Jeg ville virkelig være generet uden dem.

8. Gavekurve fra Byens Specialiteter og gaver.
Her har jeg handlet gennem mange år. En utrolig dejlig forretning med duft af kaffe og chokolade, og med luksus for enhver smag. Jeg har ved utrolig mange fødselsdage og juleaftener medbragt en gavekurv med diverse lækkerier. Hvis man ikke ved, hvad man skal give en person, så slår dette aldrig fejl.

Gavekurv fra
Fra Byens Specialiteter og Gaver

9. Alenetid.
Måske et abstrakt fænomen, men jeg mener det meget bogstaveligt. Jeg er egentlig et meget introvert menneske, der slapper af i mit eget selskab. Hvis jeg skal lade batterierne op, skal jeg helst have tid for mig selv. Og det må endelig ikke forstås som om, at jeg ikke kan lide andres selskab eller mit arbejde med mennesker. Alenetid er ikke det, der er mest af med et to børn og et arbejde som selvstændig, men bare små ting kan være nok. Den lille køretur på vej til arbejde og en halv time alene foran fjernsynet om aftenen er typisk der, hvor jeg lige får koblet af.

10. Ture til Haraldsted Sø.
Hver sommer er vi flittige besøgende på det lille badested ved Haraldsted sø. Når vejret er godt, pakker vi lidt strandting og kører dertil et par timer. Ungerne bader og leger i sand, og min mand og jeg sopper rundt og nyder solen og hygger os sammen. Det er dejlig og gratis afslapning, og i sommerferien kører vi gerne dertil flere gange om ugen.