I 2012 vandt Hansens Bageri Arkitekturprisen for facaderenoveringen af butiksfronten i Sct. Hansgade
I 2012 vandt Hansens Bageri Arkitekturprisen for facaderenoveringen af butiksfronten i Sct. Hansgade

Kender du et nybyggeri, en renovering eller lignende, der har en arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige? Så vil Ringsted Kommune gerne høre fra dig i forbindelse med uddelingen af Arkitekturprisen for byggerier afsluttet i 2013-14.

Prisen uddeles for at fremme den gode arkitektur i kommunen og påskønne dem, der gør en indsats for at fremme det arkitektoniske miljø i kommunen.

Om baggrunden for prisen fortæller formand for Plan- og Boligudvalget, Per Roos:

”Ringsted Kommune er en bosætningskommune og for også i fremtiden at kunne tiltrække nye borgere, er det vigtigt, at vi fortsat kan tilbyde attraktive vilkår. Det betyder, at vi skal kunne tilbyde attraktive fritidstilbud, en attraktiv natur og gode transportmuligheder, men også at vores kommune er pæn og behagelig at bevæge sig i. Her gør den gode arkitektur en kæmpe forskel.”

Det får vinderen
Ringsted Kommune belønner prisvinderen med 10.000 kr. og en bronzeplade til indmuring på bygningen. Vinderen kåres af Plan- og Boligudvalget efter sommerferien og prisen overrækkes efterfølgende ved en reception.

Sådan indstiller du et byggeri
Hvis du kender et byggeprojekt der fortjener prisen, skal du sende en mail til teknikogmiljocenter@ringsted.dk. I mailen skal du skrive adressen på byggeriet og du må også meget gerne vedhæfte et foto. Mailen skal være Ringsted Kommune i hænde inden den 1. juli.

Tidligere prisvindere
I 2012 vandt Hansens Bageri Arkitekturprisen for facaderenoveringen af butiksfronten i Sct. Hansgade, hvor den originale facade så dagens lys igen og blev renoveret med respekt for det historiske byggeri.