Byråd og fagudvalg i Ringsted Kommune har de seneste måneder arbejdet med budgettet for 2016 og er nu klar til at sende budgetforslag til budget 2016 i høring. Høringsperioden løber fra den 6. maj til den 17. juni.

I den forbindelse opfordrer Ringsted Kommune alle borgere, virksomheder, foreninger og andre, som har en interesse i kommunens budget, til at sende et høringssvar, så man i fællesskab kan få lagt det bedst mulige budget til gavn for hele Ringsted Kommune.

Høringsvar kan sendes til: budget@ringsted.dk i perioden 6. maj til 17. juni. Høringsmaterialet findes på kommunens hjemmeside, www.ringsted.dk.
Tematiserede borgermøder

Ringsted Kommune har desuden arrangeret en række tematiserede borgermøder. På borgermøderne får borgere og andre interesserede mulighed for at drøfte og kommentere de budgetforslag, som Byrådet har peget på, og samtidig får de mulighed for at præsentere nye forslag.

Borgmester Henrik Hvidesten ser frem til at modtage en masse gode og konstruktive høringssvar og er samtidig spændt på resultatet af de mange borgermøder:

”I Ringsted Kommune insisterer vi på åbenhed, dialog og inddragelse og derfor vil det også være forkert ikke at invitere vores lokalsamfund ind i noget så vigtigt som budgetprocessen. Og netop derfor har vi tilrettelagt en række borgermøder, hvor alle helt åbent kan komme og diskutere Byrådets forslag – og endda præsentere nye forslag, hvis de har nogle gode idéer. Vi tror på, at medbestemmelse giver medansvar og styrker både kommune, borgere, foreninger og virksomheder, så jeg har store forventninger til resultatet”, udtaler han.

Der vil blive afholdt syv borgermøder svarende til de enkelte udvalgsområder i kommunen. Det er fagudvalgene selv, som arrangerer borgermøderne, og politikerne fra de enkelte udvalg vil sammen med relevante repræsentanter fra kommunen være til stede.

Datoer for borgermøder
Mandag den 18. maj. Børne- og Undervisningsudvalg 17.30 – 19.00 Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 22
Tirsdag den 19. maj. Kultur- og Trivselsudvalget 17.30 – 19.00 Rønnedevej 9, kantinen
Tirsdag den 19. maj. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 17.00 – 18.30 Borgerstuen på Solbakken, Ole Hansensvej 10
Onsdag den 20. maj. Ældre- og Genoptræningsudvalg 16.30 – 18.00 Borgerstuen på Solbakken, Ole Hansensvej 10
Torsdag den 21. maj. Klima- og Miljøudvalget 17.00 – 18.30 Rønnedevej 9, kantinen
Tirsdag den 26. maj. Plan- og Boligudvalget 17.00 – 18.30 Rønnedevej 9, kantinen
Mandag den 1. juni. Økonomiudvalget 17.00 – 18.30 Rønnedevej 9, kantinen