Tirsdag aften sagde bestyrelsen i den private vuggestue i Jystrup enstemmigt ja til at nedlægge vuggestuen. Vuggestuen nedlægges, så man kan skabe en ny stærk institution i Jystrup sammen med Børnehaven Søholmen. Den nye institution skal ligge i Søholmens nuværende lokaler, der skal udbygges.

Bestyrelsen lagde i sin beslutning særlig vægt på udsigten til en styrket sammenhæng i børnenes hverdag:
”Det er klart, at en fælles institution vil give vores børn en større sammenhæng i hverdagen, når de ikke som 3-årige skal skifte fra den ene institution til den anden – og samtidig giver en ny fælles institution et større fagligt miljø, hvor medarbejderne gensidigt kan inspirere hinanden”, siger formand for bestyrelsen i den private vuggestue, Louise Lecanda.

Baggrunden for beslutningen er, at Ringsted Byråd med budgettet for 2016 besluttede at give penge til en udbygning af Børnehaven Søholmen, så den kan blive til en 0-6 års institution. Med pengene fulgte et ønske om at invitere den private vuggestue med i et samarbejde, om at skabe en ny fælles institution.

At der nu er banet vej for en styrkelse af det fremtidige institutionstilbud i Jystrup, skaber også glæde i Ringsted Kommune:

”Jeg er meget begejstret over, at den private vuggestue har valgt at indgå i et samarbejde om at skabe en ny institution i Jystrup – og samtidig meget ydmyg over for opgaven. Forældrene i den private vuggestue er virkelig glade for deres institution, og det med rette. Nu har vi så ansvaret for i et samarbejde mellem de to medarbejdergrupper at skabe en ny institution, der kan matche det tilbud børnene får nu”, udtaler udvalgsformand for Børne- og Undervisningsudvalget Sadik Topcu.

Bestyrelsens beslutning blev taget på baggrund af et arbejdspapir om den pædagogiske praksis i den nye institution, som ledelserne i Søholmen og den private vuggestue havde udarbejdet sammen. Der var stor tilfredshed med indholdet af papiret i bestyrelsen:

”Vi kan se, at de to ledelser virkelig har fundet hinanden i en fælles indstilling til alt det, der er vigtigt for os forældre – både aftaler omkring aflevering og afhentning, leg og læring, men også at den nye institution først og fremmest vil profilere sig på udeliv og kontakten til naturen, som er så stor en del af det at bo i Jystrup. Der bliver masser af røde kinder og glade børn, blandt andet i det udekøkken, som vi kan se er en del af planerne for tilbygningen til Søholmen”, siger Louise Lecanda og fortsætter;

”Det har åbenbart været et virkelig godt forløb indtil nu, og vi glæder os meget til at samarbejde med medarbejderne og forældrene i Søholmen om at skabe en ny dejlig institution i Jystrup. Og så glæder vi os meget til indvielsesfesten!”, slutter hun.