Traditionen tro deltager Ringsted i den velbesøgte kunstfestival Kunstdage i pinsen, hvor flere end 100 kunstnere deltager.

I dagene 23., 24. og 25. maj byder 8 lokale kunstnere, udstillingssteder og gallerier i Ringsted Kommune borgere, turister og andre kunstinteresserede fra hele landet inden for til pinsekunst. De besøgende kan bl.a. se billedkunst, kunsthåndværk, keramik og meget mere – ligesom de kan få en snak med kunstnerne om deres værker.

Arrangementerne i Ringsted er en del af en større kunstfestival i hele Kulturregion Midt- og Vestsjælland, hvor man kan se og opleve 114 udstillingssteder i pinsen. Nogle steder får man mulighed for at se kunstnerne arbejde, andre steder kan man selv prøve kunsten af.

Hanne Boisens værker kan opleves på Galleri Farvedans
Hanne Boisens værker kan opleves på Galleri Farvedans

Program
I Ringsted Kommune deltager følgende i kunstdage i pinsen:
Billedkunstner Ina Christensen
Kolonihaven Enebærvej 6
Galleri Farvedans
Laudécor
Galleri Frem
Charlotte Trampedach
Vogel Keramik
BGK Midt og Vest

Hjemmesiden www.kunstipinsen.dk har flere oplysninger om arrangementerne.

Ny hjemmeside
Kunstdage i pinsen har fået egen hjemmeside www.kunstipinsen.dk. Her vil alle informationer om kunstdagene findes. Hjemmesiden bliver opdateret løbende.

Ny folder: Planlæg din egen kunstrute
Der er netop kommet en folder med programmet for Kunstdage i pinsen. Med den i hånden kan interesserede planlægge deres egen tur ud til kunsten i pinsedagene. Folderen præsenterer de enkelte udstillere med et billede og en kort tekst. Folderne fås ved henvendelse på turistbureauer og biblioteker i de deltagende kommuner. Ved de enkelte udstillingssteder vil der være opsat en plakat, der markerer arrangementet. Plakaten er udført af grafikeren Theis Jensen, Holbæk.

Konkurrence: Vind gavekort til kunstkøb
Besøgende, der ligger vejen forbi minimum fire forskellige udstillingssteder, kan deltage i lodtrækningen om et gavekort til køb af kunst hos de deltagende kunstnere.