Kan opera kun  høres i en fin koncertsal med plyssæder? Nej! Gå ikke glip af en enestående mulighed for at høre Puccinis Tosca i et kirkerum og i slotsladen på Ledreborg!

Opera i Provinsen og Lejre Musikskole opfører Tosca på dansk den 5. juni 2015 kl. 19. Det starter med 1. akt i Skt. Bendts Kirke. Herefter kører alle til Ledreborg, hvor 2. og 3. akt. spilles i Slotsladen.

Tosca er et af de største og mest dramatiske værker i operalitteraturen. Alle menneskets stærke følelser som had, kærlighed, begær og hævn bærer operaens handling. Den dramatiske og medrivende historie om Toscas kærlighed og Scarpias magtbegær er følelser og handlinger, som tydeligt genkendes i nutidens politiske dramaer. Puccinis fantastiske musik sætter dramaet på spidsen og giver den fuldendte oplevelse af opera, når den er størst.

Medvirkende: 6 solister og kor
Solister: Nina Pavlovski, Thomas Poulsen Kragh, Børge Nielsen, Uffe Henriksen, Hans Lawaetz, Jan Erik Sääv.
Akkompagnement: Jens Andersen
Dirigent: Erik Jacobsson
Organist: Henrik Christensen
Instruktion: Erling Eliasson

Tosca varer ca. 3 timer inkl. pauser

Tosca er Opera i Provinsens seneste produktion. De har med stor publikumssucces opført 1. akt i en kirke – helt i overensstemmelse med handlingen – og 2. og 3. akt i det lokale kulturhus eller lignende. Kirkerummet giver en vidunderlig lydoplevelse og den autentisk ramme for dramaet.

– At skulle flytte sig midt i forestillingen til nye lokaliteter er en ny måde at tænke opera på. Normalt er det kulisserne man flytter, men her er det publikum, siger Børge Nielsen, leder af Opera i Provinsen.

Pris: 200 kr.

Pris inkl. en let anretning (lækre frikadeller og kartoffelsalat leveret af Herthadalen) og en vand ved ankomst til Ledreborg: 350 kr.

Køb billetter her samt på Lejre bibliotekernes afdelinger.

Elever fra Lejre Musikskole har gratis adgang. De skal dog reservere billetter på musikskolen@lejre.dk

Opera i provinsen står klar med mindre busser for dem, der ikke selv har mulighed for at køre fra Ringsted til Ledreborg.

Arrangementet er støttet af Lejre Kommune.

Om Opera i Provinsen
Opera i Provinsen er en selvejende institution oprettet i 2002 med det formål at producere og formidle god klassisk opera og opføre dem på dansk i så minimalistisk regi, at de lader sig opføre på mindre og utraditionelle steder, hvor opera ellers sjældent eller aldrig vil nå ud. Derfor bruger de ikke et stort orkester, men alene et koncertflygel som musikkilde, og scenografien er minimalistisk. Dermed er sangen virkelig i fokus.

Opera i Provinsen ledes til daglig af Kgl. Operasanger Børge Nielsen, der udvikler nye produktioner og caster sangere – fortrinsvis fra Den Kgl. Opera – og det øvrige kunstneriske personale.