Hvordan bliver det nemmere at drive forening, skabe nye initiativer eller forbedre eksisterende aktiviteter? Hvordan skal vi samarbejde og skabe nye samarbejder fremover? Hvordan sikrer vi, at Ringsted fortsat er en kommune med mange og forskellige oplevelsestilbud? Hvordan stimulerer vi til at tænke nyt og anderledes?

Disse spørgsmål og flere til vil Kultur- og Trivselsudvalget i Ringsted Kommune gerne have svar på forud for udviklingen af en ny politik for kultur-, fritids- og frivillighedsområdet. Udvalget inviterer derfor foreninger, kulturudbydere og borgere med interesse for området til et inspirations- og arbejdsmøde den 3. juni.

Per Nørhave
Per Nørhave

”I Kultur- og Trivselsudvalget er vi bevidste om, at en kultur-, fritids- og frivillighedspolitik kun kan realiseres i samarbejde med aktørerne indenfor områderne. Samtidig er det vores rige og engagerede forenings-, fritids- og kulturliv, der har den største viden indenfor områderne og en masse erfaringer og ideer til, hvordan vi kan udvikle områderne fremover. Det er derfor, vi gerne vil invitere dem ind tidligt i processen, så vi kan blive inspirerede til indholdet i politikken,” Siger Per Nørhave (DF), Formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Inspiration fra ildsjælen Esben Danielsen
Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden og tidligere innovationsdirektør hos Roskilde Festival kommer og indleder mødet med et inspirationsoplæg om fremtidens bruger af kultur, idræt og foreningsliv.

Efter inspirationsoplægget bliver deltagerne inviteret til at arbejde med ideer til kultur-, fritids- og frivillighedspolitikken, der også skal bygge på byrådets vision ”Ringsted – midt i mulighederne”.

Mødet finder sted den 3. juni kl. 17.00 – 21.30 i Ringsted Kongrescenter. Mødet er åbent for alle, men kræver tilmelding af hensyn til forplejningen. Tilmeld via www.ringsted.nemtilmeld.dk senest den 26. maj.