feldthaus3”Er du tilfreds med duften i bageriet” var spørgsmålet til aftenens foredrag med Christine Feldthaus hos ForedragsFabrikken.

Christine Feldthaus lagde ud med at spørge publikum, om hun måtte filme dem – hun sagde Godaften – og der skulle gentages med et ”Godaften Feldthaus”. Dette skal hun bruge til programmer fremadrettet om dialekter i Danmark, da man jo fx i Sønderjylland siger Mojn i stedet for Godaften!

Christine Feldthaus gik derefter hårdt på og gjorde os alle opmærksomme på de forskellige minoriteter, der er i samfundet – og hvor man ikke skal tage det særskilte behov, som der lige pludselig i dagens samfund er lagt op til. Hvorfor skal forældre gøre det så svært for ”pædakoggerne” i institutioner, om Hjalthe spiser det ene eller det andet – og hvorfor skal man som forældre bekymre sig, fordi Hjalthe har en knop på ryggen!

feldthaus2Hvorfor er det lige pludselig blevet så svært at være en del danske samfund? Er det fordi vi forlanger for meget – eller det det rent faktisk, fordi vi selv giver for lidt?

Skal vi alle sammen gå op i speltmel og øko-æg, 5/2-kure, Bitz-kure, LBHF og hvad det ellers hedder – ellers skal vi snuppe en hvidvinskur. Måske forkorter det levetiden med nogle år – men så har vi da haft det sjovt så længe!

Der blev også talt om kønsbehåring – mængder og smerten ved at få det fjernet! Det var et befriende, upolitisk, direkte og ikke mindst gennemtænkt foredrag.

Publikum var med hele vejen – grinede, klappede og blev ikke mindst en smule provokoret af Christine Feldthaus ligefremhed.

feldthausChristine Feldthaus kom med rigtig mange gode pointer. Publikum var medlevende og ikke mindst grinende, og Christine opfattede Ringsted-publikummet som værende et af de bedste, hun havde oplevet.

Dorthe Daugaard som er stifter af ForedragsFabrikken har efterfølgende fået mange positive tilkendegivelser om arrangementer, og Dorthe Daugaard udtaler selv, at hun er stolt af, at folk fra nær og fjern støtter ForedragsFabrikkens arrangementer. Hun tilføjer, at fra efteråret er ForedragsFabrikkens arrangementer ikke kun i Ringsted – men også Odense og Århus – og at der også i ForedragsFabrikkens regi udbydes foredragsholdere, som kan bookes ud til skoler, virksomheder, erhvervsforum mv.

ForedragsFabrikken er stolt over alle de fremmødte gæster og ser frem til at byde jer velkomne igen den 11. juni 2015 kl. 19.30, hvor Chris MacDonald står på scenen!