Ringsted Kommune gennemfører i den kommende tid en tilfredshedsundersøgelse på folkeskoleområdet. Undersøgelsens resultater skal bruges til at sikre eleverne en endnu bedre skoledag og understøtte politiske beslutninger på området.

Det første skoleår med den nye reform lakker mod enden, og det har været præget af mange forandringer for elever, forældre og medarbejdere på skoleområdet.

Derfor har kommunens Børne- og Undervisningsudvalg vedtaget, at der i perioden 29. maj til 19. juni skal gennemføres en brugertilfredshedsundersøgelse, der skal se nærmere på forældrenes opfattelse af kommunens folkeskoler. Kommunen gennemfører undersøgelsen som led i implementeringen af skolereformen, og fordi man ønsker en større viden om forældrenes oplevelser med kommunens skoletilbud:

”Vi er som kommune meget optagede af, hvordan brugerne oplever vores tilbud – og vi bestræber os altid på at gøre det endnu bedre. Borgernes input er vigtige i den sammenhæng, så jeg er jeg glad for, at vi sætter undersøgelsen i gang, så vi i endnu højere grad kan inddrage forældrenes perspektiver i den videre udvikling af vores skoleområde”, siger borgmester Henrik Hvidesten.

Kommunen vil blandt andet spørge forældrene, hvordan de har oplevet reformens indflydelse på områder som trivsel, faglighed, fysiske rammer og samarbejde med lærere og pædagoger.

”Vores børn og unge skal have en solid uddannelsesmæssig ballast, der giver lyst til at lære mere resten af livet. Forældrene spiller en stor rolle i det arbejde, og vi inddrager allerede både medarbejdernes og elevernes oplevelser med den nye skole, så jeg synes det er helt naturligt, at vi gennemfører en undersøgelse, hvor forældrene kan komme til orde og fortælle os om deres og deres børns oplevelser med den nye skole”, siger Sadik Topcu, formand for Børne- og Undervisningsudvalget.

Del af samlet vurdering
Undersøgelsen af forældrenes tilfredshed er en del af en samlet evaluering af folkeskoleområdet, hvor man også inddrager medarbejdernes og elevernes oplevelser. Resultaterne af undersøgelsen vil kommunen dels bruge til at understøtte politiske prioriteringer og tilsyn, dels som udviklingsredskab for skolens ledelse og medarbejdere, skolebestyrelsen og Skolecentret. Alt sammen i bestræbelserne på at øge læring og trivsel for alle kommunens børn og unge.

Fakta om undersøgelsen
Undersøgelsen er udarbejdet i samarbejde med Kommunernes Landsforening, så Ringsted Kommune kan sammenligne besvarelserne med resultater fra andre kommuner.

Resultaterne af undersøgelsen bliver præsenteret for Børne- og Undervisningsudvalget d. 18. august og herefter offentliggjort til videre bearbejdelse lokalt på de enkelte skoler.