Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 100615-160615.

“Guldsælgere” på rasteplads – Vestmotorvejen, Ringsted / Bjæverskov – Køge
110615 – Kl. 1408 fik politiet den første henvendelse om en mand, der på rasteplads Kværkeby, vestlig retning på Vestmotorvejen, havde forsøgt at sælge et guldur, fordi han manglede penge til benzin. Manden blev dog afvist, og anmelderen bemærkede, at han kørte i en sort Mercedes med tyske nummerplader. Bilen, hvor der også var en anden mand i, kørte derefter videre mod vest.
Kl. 1430 fik politiet den anden henvendelse om samme bil, der nu var standset på rampen på afkørsel 34 Borup på Vestmotorvejen. En mand ville sælge en guldring for at skaffe penge til benzin. I bilen sad nu en ca. 35-årig kvinde.
Kl. 1450 fik politiet så den tredje henvendelse om samme bil, der nu var standset ved et busstoppested ved en rundkørsel i Bjæverskov. Her ville en mand sælge en guldring til anmelderen, som dog afviste ham.
Den “guldsælgende” mand blev af alle anmeldere beskrevet som: mand, 35-40 år, 185-190 cm høj, kraftig af bygning, kort sort hår, iført sort jakkesæt, hvid skjorte og sort slips. Hverken “guldsælgeren”, den tyske bil eller kvinden i den kunne politiet finde i området.
Politiet vil igen benytte anledningen til at være særdeles skeptiske over for disse “guldsælgere”, som erfaringsmæssigt sælger værdiløst metal med en guldlignende belægning som ægte guld for at skaffe penge. Politiet skal samtidig rose anmelderne for hurtigt at anmelde forholdene med beskrivelse af både de involverede personer og deres køretøj(er), hvilket politiet mulighed for at patruljere målrettet i de områder, hvor denne type personer forsøge at snyde andre.

Brand – Benløse, Ringsted
160615 – På 1431 opstod brand på Kærup Parkvej. Branden blev hurtigt nedkæmpet, men der opstod stor røgudvikling.

Brand i rækkehus – mand omkommet – Bjergbakken, Ringsted
120615 – Kl. 0502 slog en 40-årig, kvindelig hjemmehjælper alarm via 112, fordi hun netop var ankommet rutinemæssigt til en 73-årig mands bopæl. Der trængte røg ud fra rækkehuset, og da hun fik døren lukket op, var hans bopæl fyldt med røg. Hun forsøgte forgæves at redde ham ud, men først da ambulancepersonale ankom, blev den 73-årige reddet ud i livløs tilstand. Trods ihærdige genoplivningsforsøg lykkedes det ikke at redde den 73-årige, således at en akut-læge måtte erklære ham for omkommet kort efter. Naboerne til brandstedet blev kortvarigt evakueret, medens brandvæsnet undersøgte rækkehuset for yderligere personer og fik slukket branden. Branden havde begrænset til sig den 73-åriges bopæl, så de evakuerede naboer kunne kort efter vende retur. Politiets brandteknikere skal på mandag undersøge brandstedet nærmere for at finde årsagen til brandens opståen. Pårørende til den omkomne er underrettet om dødsfaldet.

Misbrug af andens sundhedskort på biblioteket – Tværalle, Ringsted
120615 – Under efterforskning af en anmeldelse om tyveri i et fitnesscenter af en pung tilhørende en 18-årig mand fra Ringsted samt en anmeldelse fra biblioteket om, at en låner ved brug af den 18-åriges sundhedskort ad flere omgange havde “lånt” i alt 43 videofilm og spil til en samlet værdi af ca. 40.000 kr. fandt politiet torsdag formiddag frem til en 35-årig mand fra Ringsted. Politiet mente at kunne mistænke ham for at være “låneren” på biblioteket ud fra overvågningsfotos. Ved en efterfølgende ransagning af den mistænktes bopæl fandt politiet de “lånte” videofilm og spil samt yderligere nogle smykkeæsker og distinktioner mv. stammende fra et indbrud i en villa på Amtstue Alle. Politiet sikrede de fundne effekter med henblik på tilbagelevering til rette ejer. Villaejeren oplyste i øvrigt senere torsdag eftermiddag, at han havde fundet en efterladt og fremmed mobiltelefon i sit hjem. Den 35-årige var imidlertid ikke at finde på sin bopæl i løbet af eftermiddagen/aftenen, så politiet ledte efter ham indtil efter midnat, hvor han blev anholdt på sin bopæl. Han har overnattet hos politiet, som skal afhøre ham til sagerne og spørge ham, om han i forbindelse med indbruddet på Amtstue Alle har tabt sin telefon. Politiets jurister vil herefter afgøre, om han skal løslades eller fremstilles i grundlovsforhør.