Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 270515-020615.

Færdselsuheld – Nebs Møllevej, Høed, Jystrup – Ringsted
270515 – Kl. 0748 fik politiet melding om, at to biler var stødt sammen på vejen. Det viste sig, at en 31-årig kvinde fra Jystrup i sin personbil var kørt i sydlig retning. Efter en skarp kurve var hun standset for at lade en turistbus passere. Dette opdagede en 77-årig mand fra Jystrup for sent, så han med sin personbil påkørte den 31-åriges bil efter den skarpe kurve. Vejen var kortvarigt spærret i forbindelse med oprydningen. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Tricktyverier – Ringsted / Roskilde / Nykøbing Sj. / Greve
020615 – Politiet har det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om tricktyverier forøvet på følgende tidspunkter / steder:
Ringsted – togstationen – kl. 1217-1239: køb af billet ved brug af dankort – pung med dankort stjålet ubemærket fra offers lomme – kl. 1244 hævet 10.500 kr. uberettiget på stjålet dankort ved bruge af rette PIN-kode.
Ringsted – togstationen – kl. 1459: indstigning i toget – offer blev skubbet – pung stjålet fra taske.
Nykøbing Sjælland – Havnevej, P-plads v. supermarked – kl. 1200: påstand om, at offers bil havde spildt vand – pung stjålet fra taske, som offer stillede fra sig – mistænkt: mand, østeuropæisk af udseende, 35-40 år, 180-185 cm høj, alm. af bygning, sort kort hår.
Roskilde – togstationen – kl. 1210: uventet hjælp til Dankort-køb af togbillet i automat – pung med indhold stjålet – mistænkt: mand, 30-35 år, 180 cm høj, kort mørkt hår, udenlandsk udseende, høretelefoner i ørerne.
Roskilde – Gyvelvej – søndag kl. 1230 – falsk hjemmehjælper får adgang til offers lejlighed, men bliver fulgt rundt – intet stjålet – mistænkt: kvinde, østeuropæisk af udseende, 55-60 år, kraftig af bygning, sort langt hår med grå stænk, iført blå cowboybukser, mønstret bluse og mørk jakke, talte dansk med accent.
Greve – Over Bølgen ved hæveautomat – kl. 1700 – offer hævede penge – prikkes på skulder af yngre mand – påstand om tabt 50 kr.-seddel, der samles op – dankort stjæles, når opmærksomheden er afledt – udenlandsk kvinde forlangte at få 50 kr.-seddel retur efterfølgende.
Ovenstående eksempler er en illustration af de fleste af de metoder, som tricktyve anvender til at komme i uberettiget besiddelse af ofrenes punge og betalingskort eller for at få uberettiget adgang til ofrenes bolig. Politiet skal opfordre til at være ekstra opmærksomme på pludselige henvendelser fra oftest udenlandske personer, der på forskellig vis vil aflede ofrenes opmærksomhed. Sørg for at beskyttede PIN-koden, når du bruger dit betalingskort i enten en butik eller ved en hæveautomat. Uden PIN-koden er betalingskortet intet værd for en tyv, som så heller ikke efterfølgende kan misbruge kortet til uberettigede kontanthævninger kort tid efter selve (trick)tyveriet, inden offeret får spærret kortet. Politiet vil endvidere opfordre ofrene til snarest muligt – efter at man har opdaget et tyveri – at kontakte politiet, idet hurtige anmeldelser giver politiet bedre mulighed for at finde gerningsmændene samt skabe et overblik over, hvor præventiv patruljering skal ske.

Butikstyverier – Klosterparks Alle / Sct. Hansgade, Ringsted
020615 – Kl. 1729 modtog politiet en henvendelse fra personalet i Føtex, som havde tilbageholdt den ene af to piger, som de mistænkte for at have stjålet varer. Politiet kørte til supermarkedet, hvor en 15-årig pige fra Ringsted blev truffet. Hun havde sammen med en navngiven veninde stjålet kosmetik, energidrik og chokolade til ca. 500 kr. De var blevet opdaget af en kunde, som syntes, at de opførte sig underligt. Da personalet ville tilbageholde dem ved udgangen, løb veninden med nogle koster fra stedet, medens den 15-årige blev tilbageholdt. Ved nærmere undersøgelse af deres effekter fandt politiet tøj for ca. 770 kr., som var stjålet i H&M. Derudover fandt politiet også varer fra Matas, Sct. Hansgade, hvor de havde stjålet kosmetiske produkter for ca. 175 kr. Den forsvundne veninden – en 14-årige pige fra Haslev – fik politiet efterfølgende kontakt med. Hun var i besiddelse af enkelte tyvekoster, som sammen med sin værge ville aflevere på politistationen i Ringsted. Hun blev afhørt til sagerne, men kunne ikke sigtes for tyverierne, idet hun er under den kriminelle lavalder på 15 år. For begge pigers vedkommende vil de sociale myndigheder blive underrettet, og den 15-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrudstyv anholdt – Dr. Margrethesvej, Ringsted
010615 – Kl. 1847 fik politiet en anmeldelse om et indbrud i privat beboelse på Dr. Margrethesvej. Indbrudstyven havde skaffet sig adgang til villaen ved at bryde en terrassedør op, og fra villaen var stjålet bl.a. smykker, en bærbar PC og en Ipad. Politiet fik lokaliseret den stjålne Ipad til et bestemt sted i Nørregade, Ringsted, via Ipadens sporingssystem. Da politiet samtidig fik oplysninger fra en borger om, at en mand havde forsøgt at sælge en Ipad i området, henvendte politiet sig i en lejlighed på Nørregade, hvor en 34-årig mand fra Ringsted “skjulte” sig hos en kammerat. Den 34-årige var i besiddelse af den stjålne Ipad samt nogle af de smykker, som var stjålet i forbindelse med indbruddet. Den 34-årige blev anholdt og sigtet for indbruddet, og ved den efterfølgende ransagning af den 34-åriges bopæl fandt yderligere smykker samt også den stjålne, bærbare PC. Alle tyvekosterne blev afleveret retur til en glad ejer. Den anholdte blev løsladt ved midnatstide, da der ikke var grundlag for fremstilling af ham i grundlovsforhør.

Tricktyveri – Sct Hansgade – Ringsted
300515 – Kl. 1634 anmeldte en ekspedient fra en forretning, at hun havde været udsat for tricktyveri. Et par var kommet ind i forretningen, hvor manden fandt en vare til 80 kr. som han betalte med en 1000 kr. seddel. I forbindelse med, at manden skulle have penge tilbage, skulle han pludselig spørge til en vare bagerst i forretningen, og imens ekspedienten var optaget i den anden ende af forretningen, stjal kvinden indholdet i forretningens pengekasse.
Ekspedienten beskrev parret som:
A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Engelsk, Iført: Beigefarvet jakke samt bukser.
B: Kvinde, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 155-160 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Langt hår, med midterskilning, Talte: Engelsk, Iført: Lys frakke, med bælte omkring.

2 anholdt for vold – Jernbanegade spor 1 – Ringsted
300515 – Kl. 2143 anmeldte en togfører, at to mænd havde overfaldet en tredje på perronen.
Da en politipatrulje kom til stedet, blev de to overfaldsmænd udpeget af vidner på stedet. Vidner kunne fortælle, at de to 31-årige fra Fyn havde været berusede og generende over for de øvrige passagerer i toget – noget, der var blevet påtalt, af en ung mand – en 28-årig mand fra Ringsted.
Da den 28-årige stod af toget i Ringsted, overfaldt de to 31-årige den 28-årige med slag og spark.
De to mænd blev anholdt og sigtet for grov vold.
De blev løsladt efter afhøring.

Mistænkeligt forhold – Ådalsvej, Slimminge, Ringsted – Køge
290515 – Kl. 1101 henvendte en årvågen anmelderen sig til politiet, fordi han kort forinden havde bemærket en hvid varebil af mærket Ford Transit. Varebilen var forsynet med irske nummerplader og kørte rundt med stiger på taget. I varebilen var fire mænd, som gik ind i forskellige haver på vejen, og da anmelderen konfronterede dem, oplyste de at skulle rengøre tage på husene. Mændene skyndte sig herefter væk i varebilen. Politiet fik ikke kontakt med hverken varebilen eller mændene i den.
Politiet mistænker mændene for at være udlændinge, der tilbyder husejere rengøring og evt. maling af hustage. Fra lignende sager kan udlændingene mistænkes for at udføre arbejdet uden at overholde gældende danske regler på området, ligesom politiet jævnligt får henvendelser fra husejere, der har indgået aftale om udførelse af et job, men som er utilfredse med kvaliteten af det udførte arbejde. Af og til kan der også opstå tvister om den aftalte pris for arbejdet. Politiet må i de fleste tilfælde henvise parterne til en civilretlig afgørelse i forbindelse med tvister om indholdet af den indgåede aftale.

Færdselsuheld – Nebs Møllevej, Høed, Jystrup – Ringsted
270515 – Kl. 0748 fik politiet melding om, at to biler var stødt sammen på vejen. Det viste sig, at en 31-årig kvinde fra Jystrup i sin personbil var kørt i sydlig retning. Efter en skarp kurve var hun standset for at lade en turistbus passere. Dette opdagede en 77-årig mand fra Jystrup for sent, så han med sin personbil påkørte den 31-åriges bil efter den skarpe kurve. Vejen var kortvarigt spærret i forbindelse med oprydningen. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Færdselsuheld – Sorøvej, Ringsted
270515 – Kl. 1407 fik politiet melding om, at en bil var forulykket. Det viste sig, at en 26-årig mand fra Ringsted under kørsel i østlig retning med sin personbil af ukendte årsager kom ud i rabatten i højre side. Her ramte han et vejskilt, hvilket bevirkede, at han mistede herredømmet over bilen, der rullede rundt og væltede ca. 3 meter plankeværk tilhørende en grundejer på Korsevænget. Den 26-årig slap uskadt fra ulykken, hvor der ikke var andre trafikanter involveret.