Byskovskolen ansætter den 55-årige Finn Pilgård som ny skoleleder. Den nye skoleleder skal sikre den fortsatte udvikling af skolens pædagogiske kvalitet og økonomisk balance.

eleverAnsættelsen af den nye skoleleder sker, efter den tidligere leder Lars Bang Petersen valgte at fratræde sin stilling ved udgangen af sidste skoleår. Finn Pilgård kommer til Byskovskolen med mangeårig erfaring fra uddannelsesområdet. Han kommer senest fra en stilling som leder af Maglemosen, som er et tilbud for udviklingshæmmede børn og unge i Ballerup Kommune.

Bag ansættelsen står et bredt ansættelsesudvalg med kommunens skolecenterchef, Morten Bøgelund Andersen, i spidsen. Skolecenterchefen er glad for, at valget er faldet på Finn Pilgård og ser frem til et åbent og udbytterigt samarbejde:

”Byskovskolen er en stor og kompleks skole at lede. Derfor har det været afgørende for ansættelsesudvalget at finde en kandidat, som besidder solide ledelseskompetencer. Det har været helt centralt for ansættelsesudvalget, at den kommende skoleleder har bred indsigt i det at drive almen folkeskole såvel som en specialiseret enhed, som centerklasserne på Byskovskolen også er. Det har Finn kompetencerne til, og jeg glæder mig til at se, hvordan han sammen med personale, ledelse og bestyrelse kan videreudvikle Byskovskolen”, siger han.

Finn Pilgård har bred erfaring med folkeskoleområdet fra både Greve Kommune og Høje Taastrup Kommune. Sideløbende med sine ansættelser har han desuden taget flere lederuddannelser. Senest en Master of Public Governance på Copenhagen Business School, som blev afsluttet i 2013.

Økonomisk balance afgørende
Byskovskolen arbejder i øjeblikket med at bringe balance i økonomien på skolen og derfor har dybdegående erfaring med økonomiske tilpasningsprocesser også været afgørende for ansættelsesudvalget. I den forbindelse udtaler Morten Bøgelund Andersen:

”Finn har dokumenteret erfaring med at bringe balance mellem budget og regnskab og samtidig sikre pædagogisk kvalitetsudvikling. En kompetence som Finn får brug for at bringe i spil i den daglige ledelse af Byskovskolen.”

Også skolebestyrelsesformand, Jan Berner Rømer, er glad for at valget faldt på Finn Pilgård, da den nye leder af Byskovskolen skulle udpeges.

”Vi har fundet den helt rigtige til at skabe den skole, vi gerne vil tilbyde vores elever og medarbejdere. Finn er den rolige og meget kompetente skoleleder, som skal til for dels at genoprette skolens økonomi og dels skabe det arbejds- og læringsmiljø, der skal til for at læring og trivsel går hånd i hånd. Vi glæder os meget til at overlade skolens daglige ledelse i Finns hænder, og ønsker ham og det øvrige ledelsesteam alt held og lykke med den forestående opgave”, siger Jan Berner Rømer.

Selv glæder den nye skoleleder sig til at komme i arbejdstøjet og få taget hul på de nye udfordringer, der venter på Byskovskolen:

”Som leder er jeg meget optaget af det tætte samspil mellem special- og almenskoleområdet, hvor der på Byskovskolen er unikke muligheder for at arbejde med reel inklusion til gavn for alle parter”, siger Finn Pilgård og fortsætter:

”Jeg glæder mig også til at være med til at folde folkeskolereformen helt ud i de kommende år. Det er min opfattelse, at der på Byskovskolen er en meget kompetent medarbejdergruppe, som er stærkt optaget af elevernes personlige og faglige udvikling. Når det sættes sammen med elever, som trives, og engagerede forældre får vi en stærk og udviklingsorienteret skole. Jeg glæder mig meget til at møde elever, forældre og medarbejdere, og til at blive en del af holdet på Byskovskolen”, slutter han.

Finn Pilgård starter på Byskovskolen den 1. oktober 2015.