UNICEF har udnævnt Ringsted til UNICEF By i 2016.
Derfor vil Ringsted Kommune hele året sætte fokus på FN’s børnekonvention og samle penge ind til et projekt, der skal sikre rent vand og ordentlige toiletforhold for skolebørn i Myanmar.
Udsigten til et samlet Ringsted, hvor virksomheder, foreninger og borgere i fællesskab indsamler penge til et humanitært projekt, og et børne- og ungeområde, der arbejder intensivt med børns vilkår og rettigheder i et helt år. Det er ifølge borgmester Henrik Hvidesten en af grundene til, at Ringsted Kommune har takket ja til at blive UNICEF By i 2016.

UNICEF/NYHQ2012-2054/Dean

”Vi har selvfølgelig sagt ja til at blive UNICEF By for at støtte den gode sag, men også fordi det er en rigtig god måde at lære vores børn og unge om UNICEFs arbejde og give dem en forståelse for de vilkår, som børn vokser op under andre steder i verden. Internationalt udsyn er helt afgørende for at klare sig godt i en globaliseret verden, så jeg er sikker på at vores børn og unge får et stort udbytte af vores samarbejde med UNICEF,” udtaler Henrik Hvidesten og fortsætter:
”Samtidig er det også en god mulighed for at sætte Ringsted på landkortet, for at give vores borgere og besøgende en række gode oplevelser – og ikke mindst for at samle hele kommunen om et fælles projekt.”
Hos UNICEF ser man frem til det kommende partnerskab, der skal sikre drikkevand og ordentlige sanitære forhold for skolebørn i et af Sydøstasiens fattigste lande.
”Vi er utrolig glade for, at Ringsted Kommune har valgt at tage imod invitationen til at blive UNICEF By næste år, fordi det er med til at sætte fokus på børns vilkår og rettigheder, og fordi det hjælper os med at løse en meget vigtig opgave i Myanmar, som er et af Sydøstasiens fattigste lande. Jeg ved, at man i Ringsted Kommune vægter værdier som nærhed og omsorg for hinanden højt, så jeg er sikker på, at vi kan omsætte det til en række spændende aktiviteter, der sætter fokus på børnekonventionen og hjælper Myanmars udsatte børn,” siger generalsekretær Steen M. Andersen.
Rent vand og toiletter til skolebørn i Myanmar
Temaet for Ringsted UNICEF By 2016 bliver vand og sanitet, da det er et område, hvor der mange steder i verden er akut behov for hjælp. Ifølge UNICEF dør der på verdensplan op mod 1.600 børn dagligt af diarré-relaterede sygdomme, som ofte hænger direkte sammen med manglende adgang til ordentlige toiletter og rent vand.
Ringsted har valgt at støtte et konkret UNICEF projekt i Myanmar, hvor målet er at etablere håndvaske og latriner, sikre rent drikkevand samt udbrede en større viden om hygiejne og sundhed på 50 skoler i et område, som er ramt af ekstrem fattigdom og konflikter mellem forskellige religiøse grupper. De forbedrede sanitære forhold og den øgede viden om hygiejne skal sikre, at børnene bliver mindre syge, kommer mere i skole og at lokalsamfundet derfor bliver bedre rustet til at klare fremtiden.
Fakta om UNICEF By
• Som UNICEF BY samler man et helt år penge ind til et humanitært projekt udvalgt i samarbejde med UNICEF.
• Folkeskolerne i en UNICEF By arbejder hele året intensivt med FN’s Børnekonvention i undervisningen.
• Ringsted er den 12. by i Danmark, der udnævnes til UNICEF By
• Tidligere UNICEF Byer er Vejle, Viborg, Holbæk, Frederiksberg, Hillerød, Odense, Lyngby, Esbjerg og Randers, Helsingør og Herning.
• Samlet har alle UNICEF Byerne indsamlet lidt over 12. mio. kr.
• Rekorden slog Frederiksberg i 2007 med 1,8 mio. indsamlede kroner