Mange virksomheder landet over er i år blevet ramt af den ondsindede it-virus Ransomware. Det er én af de seneste typer vira, der skaber problemer hos både private og virksomheder. Sørg derfor for at have backup på alle IT-systemer, lyder rådet fra lokal IT-specialist. Begrebet Ransomware er en sammentrækning af ordene ransom, der på engelsk er en kombination af ordet løsesum, og software. Virusangrebet sker ved, at man modtager en e-mail, eller besøger en ondsindet hjemmeside og afvikler en vedhæftet fil, som ved åbning krypterer samtlige tilgængelige data, så alle it-systemer lammes.

Når filerne er krypterede og dermed utilgængelige, får man tilbudt at købe en kode, der kan åbne for krypteringen. Jo større firma, desto dyrere er denne betaling. Og der er ingen garanti for at koden virker, når man har betalt.
Der er tale om ren afpresning, og jeg må på det kraftigste advare om, at man ikke åbner vedhæftede filer i e-mails eller på hjemmesider, hvor man ikke har kendskab til afsenderen og indholdet. Ransomware er så lusket, at ikke engang opdaterede anti-virusprogrammer i store koncerner altid kan dæmme op for denne type vira. Derfor er det utrolig vigtigt, at man sørger for at have en komplet backup-løsning af sit it-system, så man kan rekonstruere sine data efter et virusangreb” siger it-specialist Tommy Eriksen fra firmaet Cloudline.

2- Tommy Eriksen - Cloudline
Tommy Eriksen peger på, at en rapport fra Digitaliseringstyrelsen om informations sikkerhed har dokumenteret, at 18 procent af de Ransomware ramte ikke fik deres data igen. Cloudline har efter sommerferien mærket stor interesse fra virksomheder om at få etableret backup på IT-systemerne. Det er især backup på virtuelle servere, som et stigende antal mindre og mellemstore virksomheder foretrækker at have deres IT-systemer installeret på. Med en backup-løsning er det muligt hurtigt at få sine IT-systemer til fungere igen.
”Det er utroligt vigtigt, at man sørger for at have en komplet backup-løsning af sit IT-system, så man kan rekonstruere sine data efter et virus angreb” siger IT-specialist Tommy Eriksen fra Cloudline.
Tommy Erik Cloudline kan kontaktes via tommy@cloudline.dk eller tlf. 2328 5658.