Gyrstinge VVS Energipris 2016”Gyrstinge VVS arbejder proaktivt inden for området med grøn og vedvarende energi og har formået at tilpasse sig et marked under stadig forandring. Det ses blandt andet ved, at de har oprettet en webshop, hvorfra de yder rådgivning og sælger produkter med hovedfokus på vedvarende energi.

Et sådant engagement i grøn og vedvarende energi bør honoreres.”

Det var nogle af de meget flotte og rosende ord Gyrstinge VVS fik med på vejen, da de onsdag den 5. oktober fik overrakt Arbejdsgivernes Energipris 2016 på Christiansborg. Prisen blev uddelt af Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt og Arbejdsgivernes direktør Jani Lykke Methmann.

Lokal lykønskning

Nærmest inden tirsdagens prisoverrækkelse på Christiansborg havde lagt sig, var det onsdag formiddag tid til de lokale lykønskninger.

Borgmester Henrik Hvidesten, Kommunaldirektør Jacob Nordby og Chefkonsulent ved Ringsted Kommune Bente Jongberg lagde vejen forbi Gyrstinge VVS og Dit Ringsted var med, da Niels og Thomas Olsen beredvilligt viste rundt og fortalte om virksomhedens visioner og fremtidsplaner.

Et godt personale

Selve virksomhedens profil og historie var allerede blevet fortalt i tirsdagens tale, inden prisen blev overrakt til Gyrstinge VVS, så da Thomas Olsen fik lov til at sige nogle ord til forsamlingen tirsdag aften, blev det bl.a. med en tak til deres gode personale, for som Thomas fortalte Ringsted Kommunes repræsentanter onsdag formiddag, så er prisen jo et resultat af en helstøbt virksomhed, der også indbefatter et utrolig godt personale.

Travlhed og to ledige biler

Finanskrisen er ifølge Niels og Thomas Olsen ikke rigtig nået til Gyrstinge, og især nu, hvor fyringssæsonen er gået i gang, har de virkelig travlt hos Gyrstinge VVS. De har 10 biler i virksomheden, men 2 af dem er faktisk ledige, idet virksomheden mangler dels en energi- og servicemontør, dels en VVS montør.

Telefonerne kimer konstant i de moderne, men hyggeligt indrettede lokaler på Bakkegårdsvej 63, hvor to administrative medarbejdere passer bogholderiet, telefonerne og alt det andet, der følger med en travl virksomhed. Så der er intet der tyder på, at nogen kommer til at kede sig hos Gyrstinge VVS foreløbigt.

 3 generationer

Til november er det 67 år siden Tage Gunnar Olsen grundlagde Gyrstinge VVS som landbrugssmedjen i landsbyen Gyrstinge. I 1976 overtog sønnen Niels Olsen ledelsen af firmaet, og det er Niels, der har ændret firmaets fokus, således at virksomheden i dag specialiserer sig inden for alternativ energi og energibesparende funktioner.

Niels’ søn Thomas Olsen arbejder til dagligt i virksomheden som energirådgiver, og far og søn løftede onsdag formiddag sløret for, at der er et generationsskifte inden for rækkevidde, således at Thomas Olsen overtager driften af firmaet inden alt for længe.

Arbejdsgivernes Energipris

Den lille grønpatineret bronze-skulptur ”Livshjulet”, udført af billedhugger Jens Ingvard Hansen, udleveres sammen et diplom hvert andet år, når Arbejdsgivernes Energipris uddeles. Det sker i forbindelse med Energipolitisk Åbningsdebat på Christiansborg, og prisen gives til en person eller virksomhed i Danmark, der har udviklet et produkt eller en proces, der sikrer en væsentlig bedre energiudnyttelse og dermed lavere miljøbelastning.

[slideshow_deploy id=’47547′]