ZBC’s dygtige detailelever gør sig klar til DM i Skills

I slutningen af januar tager fire af ZBC’s detailelever til Aalborg for at deltage i DM i Skills, hvor ti skoler skal konkurrere om at vinde titlen som Danmarks bedste detailelever. Og den skarpe træning er i fuld gang.

Et par våde januar-dage på Sørup Herregård var en intensiv træningslejr i gang for detaileleverne, der skal repræsentere ZBC til DM i Skills. Den 26. januar går det løs i Aalborg, hvor fire af de dygtigste detailelever på Sjælland skal deltage i finalen om at blive Danmarks bedste detailelever. Det kræver Skills at deltage i sådan et opløb, og der trænes, planlægges og udvikles intensivt hele vejen frem til den store finale.

Siden regionsmesterskaberne, hvor det stod klart, at ZBC kom videre til DM, har eleverne arbejdet på at forbedre og forfine deres koncept. Elever skal bygge et butiksmiljø, de har udviklet i samarbejde med en eksisterende butik, og eleverne fra ZBC arbejder sammen med den lille chokoladeforretning Chokolade Paradis i København. Der konkurreres i faglige discipliner som f.eks. markedsføring, salg, vareeksponering og kundeservice, hvilket bliver terpet og øvet på livet løs.

Benhårdt arbejde
Holdet består af Sarah Sieben, Oliver Sørensen, Bastian Bjerge og Patrick Jørgensen, der alle går på uddannelsen EUX Business på ZBC i Næstved. De glæder sig meget til at komme til Aalborg og mærke stemningen, men ved også, at konkurrencen er hård og de derfor skal arbejde benhårdt, hvis de vil være med i kampen om podiepladserne. Og arbejder – det gør de. Bogen ”Salg og Service” er tilnærmelsesvis nedslidt og forskellige salgssituationer øves igen og igen.

”Vi forbereder os rigtig meget. Især her lige op til bruger vi rigtig mange timer på det. Vi planlægger og øver alle de tænkelige salgssituationer, så vi er så forberedt som overholdet muligt. Vi glæder os rigtig meget til at komme til Aalborg og vise vores arbejde frem, og vi er sikre på, at det bliver en stor oplevelse lige meget hvad,” fortæller Oliver, under deres træningslejr.

Fuld fokus
På træningslejren var der fuld fokus på, hvordan deres præsentation fra regionsmesterskabet kan forbedres, og der var mange detaljer, der blev vendt og drejet. Intet er overladt til tilfældighederne. Alt lige fra udsmykning af butiksmiljøet til kropssprog og markedsføringsplanen bliver øvet og diskuteret ned til mindste detalje. Intet overlades til tilfældighederne.

”Det her med detail er meget mere end at være kassedame i Netto. Det er kundekontakt, det er teorien bag og det at sælge. Der er rigtig mange muligheder inden for vores område, og vi er stolte af at kunne repræsentere vores fag til DM i Skills,” siger Patrick.

DM i Skills kommer til at foregå i Gigantium i Aalborg den 26.-28. januar. Det er en konkurrence, hvor de dygtigste unge inden for det enkelte fag viser deres evner. Dermed bidrager de til øget fokus på erhvervsuddannelserne. Selve konkurrencen løber over tre dage, hvor der arbejdes under tidspres foran et stort publikum med at gøre et bestemt stykke arbejde færdigt i den bedst mulige kvalitet. Opgaverne er skruet sammen, så man inden for det enkelte fag får afprøvet et bredt udsnit af kompetencer. I alt 290 unge fra Erhvervsuddannelserne er tilmeldt dette års DM i Skills, og hele 40 forskellige fag er repræsenteret, hvilet er det højeste antal nogensinde.

Se film fra DM i Skills 2016 her: https://www.youtube.com/watch?v=T7Is7b2kSTA