Plan- og Boligudvalget skal tage stilling til lokalplan for Nonnedalen

En dispensationssag om facadefarven på et nybygget hus i Nonnedalen sender lokalplan for området til politisk behandling.

Plan- og Boligudvalget skal på deres næste møde den 23. januar vurdere, om en ny lokalplan for Nonnedalen er nødvendig for at understøtte en fortsat positiv udvikling i området. At sagen ender på udvalgets bord skyldes en dispensationssag, hvor kommunen har givet en boligejer lov til at afvige fra bestemmelserne i lokalplanen for området. Boligejeren har fået lov til at opføre en facademur i beige mursten, hvilket er i strid med lokalplanen, som foreskriver, at facaderne skal opføres med røde sten.

Kommunen erkender uheldig håndtering af dispensationssag

Direktør i Ringsted Kommune, Johnny Christensen, udtaler:
Jeg må erkende, at kommunen har lavet en fejl i denne sag. Vi kan imidlertid se, at der har været ønske om at afvige fra lokalplanen på størstedelen af de boliger, der er opført i området. Det fortæller mig, at plangrundlaget måske ikke er helt tidssvarende”.

Nonnedalen er en privat udstykning. Og ifølge Johnny Christensen er noget af det, der vejer tungt i kommunens overvejelser om at revurdere plangrundlaget, at ejeren af de fleste af de tomme byggegrunde tidligere har givet udtryk for et ønske om ændringer af lokalplanen. Ejeren har blandt andet henvendt sig til kommunen med ønsker om ændringer i forhold til lokalplanens krav til bebyggelsernes udformning, placering på grundene mv. for at fremme salg og udvikling af området, hvor der i dag er opført 10 ud af 70 mulige boliger.

Plangrundlag skal bidrage til positiv udvikling i byggeaktiviteter

Befolkningsprognoser viser, at omkring 300 nye borgere hvert år vælger at slå sig ned i Ringsted. I den forbindelse er det afgørende, at plangrundlaget for lokalområderne er både klart og tidssvarende. Plangrundlaget skal bidrage til en positiv udvikling i byggeaktiviteter og samtidig give tilflyttere og eksisterende boligejere en klar ramme for udformningen af deres bolig og et billede af planerne for boligområdet generelt.

Formand for Plan- og Boligudvalget, Per Roos, udtaler:
Det er ærgerligt, at kommunen har lavet en konkret fejl, som vi selvfølgelig helst ville have været foruden. Nu behandler vi sagen på vores næste udvalgsmøde, og så må vi i den sammenhæng tage stilling til plangrundlaget for området”.

Hvis Plan- og Boligudvalget på mødet den 23. januar beslutter at genoverveje plangrundlaget i området, vil grundejerne som led i en lokalplanproces blive inddraget i en dialog og workshop om, hvordan en ny lokalplan kan fremme udviklingen af området.

/Pressemeddelelse Ringsted Kommune