Henrik Hvidesten overrækker kr. 1.091.548,90 til Louise Lund-Larsen og Neeni Lomborg fra UNICEF.

Der var over en million gode grunde – helt præcis 1.091.548,90 – til at de store smil var fremme, da borgmester Henrik Hvidesten overrakte resultatet af Ringsted som UNICEF By i 2016 til UNICEF. Det gjorde han tirsdag den 10. januar på Vigersted Skole. Corporate relations manager Louise Lund-Larsen og Rettighedsgruppekoordinator Neeni Lomborg tog meget smilende imod det store beløb.

Henrik Hvidesten og Ringsted Kommune er naturligvis fulgt med tiden, så beløbet blev ikke overrakt på den traditionelle store papcheck, men på en lamineret kvittering fra MobilePay.

De sejeste børn jeg kender

Skoleleder Jette Wase Hansen bød velkommen og præsenterede afslutningsfilmen om UNICEF by året (se både opstarts- og afslutningsfilm i nedenfor) og gav ordet til borgmester Henrik Hvidesten, der i dagens anledning havde den fine borgmesterkæde på.

”Det er jer, vi kan takke for, at det er gået så godt. I har været super gode til at tale om børns rettigheder og om FN’s børnekonvention. I har været rigtig dygtige til at fortælle os voksne, hvorfor det er så vigtigt, at vi alle sammen hjælper andre. Og så har I alle sammen bare været rigtig dygtige til at samle penge ind til børnene i Myanmar, så de fremover kan få nogle lidt bedre forhold, få rent vand og få toiletter. I er – sammen med de andre børn i Ringsted – de sejeste børn, jeg kender. Kan I ikke lige give jer selv en hånd?”. Således sagde Henrik Hvidesten i sin tale, og da børnene var færdige med at klappe, sendte Henrik Hvidesten en hjerteligt tak til de virksomheder, der har bidraget i årets løb.

Henrik Hvidesten sluttede med at takke ’de voksne’; Dem i den kommunale organisation, der har været med til at få det til at ske, både på skoler og institutioner og ikke mindst i egen administration. Og naturligvis til UNICEF for samarbejdet, der har fungeret rigtig godt.

Rettighedsskole

Vigersted Skole er den ene af to Rettighedsskoler i Ringsted, hvor den anden er Dagmarskolen.

Rettighedsrådet på Vigersted Skole repræsenterer skolen bredt, da rådet består af 10 elever og 2 lærere, og eleverne spænder lige fra 3. til 9. klassetrin inkl. 2 elever fra Centerafdelingen (børn med autismespektrum-forstyrrelse).

Rettighedsrådet har været rundt på skolen for at kigge på hvor der kan gøres noget for, at det bliver lidt mere trygt at være på skolen, og hvor der kan komme til at se lidt pænere ud. De har allerede udvalgt 3 punkter, de vil arbejde med.

  • Toiletter ved indskolingen
  • Bagvæg i gymnastiksalen, der træner til at blive frisket op
  • Hvordan man gør det mere trygt at gå fra 3. til 4. klasse, hvor man flytter lokale og får nye lærere, og hvordan bliver man en del af mellemtrinet. Og når man kommer fra 6. til 7. klasse, hvordan bliver man en del af omskolingen.

Er Hr. Skægs skæg ægte ??

Rettighedsgruppe-koordinator Neeni Lomborg kunne overfor børnene i rettighedsgruppen afsløre, at hun er gift med Hr. Skæg, der er kendt fra DR Ramasjang. Det gav, blandt børnene i rettighedsgruppen, anledning til spørgsmålet ”Er hr. Skægs skæg ægte?”.

Det svar er en dyb hemmelighed for alle, der ikke er i rettighedsrådet på Vigersted Skole, så det kan Dit Ringsteds udsendte, der naturligvis stak fingrene i ørerne, da svaret blev givet, desværre ikke oplyse om !

Dannebrog er oppe

Efter i et år at have flaget med UNICEF-flaget, blev det – som afslutning på arrangementet – pillet ned fra flagstangens top. Og i dagens anledning blev Dannebrog hejst i stedet for, og det vejrede smukt mod den ellers noget grå og kedelige januarhimmel.

Rettighedsrådet fra venstre: Esben Buhl, Adam Søndergaard, Emil Jespersen, Hjalte Thomas Drew, Christian Fabricius, Jannick Svensson, Astrid Victoria Flaier Kalmberg, Rasmus La Cour Jensen, Magnus Helmar Johansen, Peter Petersen, Zander Stig og Lisbeth Poulsen. I front er det borgmester Henrik Hvidesten.

OBS – Se film under billedgalleri!

[slideshow_deploy id=’49724’]

Filmen “Afslutningsfilm Unicef By 2016”

Filmen “Ringsted som Unicef By 2016”

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=c7rS_Ak1lTI&t=10s[/embed]