Abdel Rahman Al-Ramahi står der, hvor det nye center FitnessLabs reception kommer til at være. Foto: Heidi Taymyr

Ønsket om at gøre Ringsted sundere og skabe et midtpunkt, hvor folk kan træne samtidig med, at de mødes med venner og bekendte, er noget af det, der driver Abdel Rahman Al-Ramahi, der 13. maj slår dørene op til et helt nyt træningscenter i Ringsted.

Det nye træningscenter, FitnessLab, får til huse i de gamle Jem & Fix bygninger i Industriparken 2 og det bliver et børnevenligt træningscenter. I et specielt indrettet børneområde kan børnene bl.a. kan se film, spille PlayStation og meget andet, mens mor og/eller far træner.

Funktionel træning

FitnessLab kommer hovedsageligt til at bestå af træningsmaskiner samt håndvægte på op til 60 kg. Men der kommer også en prowlerbane, der med mere end 20 meter i længden og 4 meter i bredden, vil gøre det muligt for mindst 3 personer at træne på prowlerbanen samtidig.

FitnessLab kommer ikke til at tilbyde f.eks. danse- og bikehold, men nogle cirkeltræningshold, hvor bl.a. centrets maskiner og prowlerbanen vil indgå.

500 kvm udendørs træningsområde. Foto: Heidi Taymyr

På det indhegnede udendørsareal vil der være mulighed for at træne under åben himmel, når vejret er til det, og det vil blive en form for Crossfit, der kan trænes udendørs.

Bygget på erfaring

Sammen med håndværkerne, er Abdel selv med til alt hvad der foregår i forbindelse med opbygning af centret. Abdel har stor erfaring indenfor fitnessverdenen og det er med den erfaring, han bygger FitnessLab op. Der er tænkt nøje over hvor WOD-tavlen (workout of the day) skal hænge, hvilken farve maskinerne skal have, hvordan maskinerne skal stå i forhold til prowlerbane og område med håndvægte, finesser ved indgangspartiet til omklædningsrum osv.

De nye maskiner kommer fra et tysk firma – Gym80 – og Abdel har sammen med Fitness Engros været på besøg på fabrikken i Tyskland, for at være sikker på, at hver enkelt maskine er lige præcis det, han ville have.

Nu får de travlt

Den oprindeligt planlagte åbningsdato, 13. maj, var ellers i fare for at blive rykket en måned, da det trak lidt ud med de sidste byggetilladelser. Men fredag eftermiddag, den 24. marts, fik Abdel den glædelige meddelelse, at tilladelserne er i hus og ombygningen kan gå i gang. Og dermed er åbningsdatoen stadig fastsat til 13. maj!

Så nu skal der findes personale. Centret får døgnåbent for medlemmer, så man kan træne lige når det passer ind i hverdagen.

Udover Abdel, der naturligvis kommer til at bruge mange timer i centret, bliver der ansat rengøringspersonale, og så vil der blive tilknyttet en del personlige trænere.

[box]

Fakta om FitnessLab

FitnessLab har 1.060 indvendige kvadratmeter at råde over. Heraf går ca. 150 kvm til omklædningsrum.

Arealet til udendørs træning er på ca. 500 kvm.

FitnessLab får maskiner fra tyske Gym80.

Håndvægte bliver på op til 60 kg.

Prowlerbanen bliver mere end 20 meter lang og 4 meter bred.

Et medlemskab i FitnessLab kommer til at koste kr. 249,- pr. måned og centret kan benyttes døgnet rundt af medlemmerne.

[/box]

/Heidi Taymyr