Hans Peder Garth Grüner fik sit livs chok, da han måtte redde sin etårige søn, Harald, op fra swimmingpoolen. Med hjertemassage fik han liv i sin dreng igen. Foto: TrygFonden

TRÆD TIL – TrygFondens fotoudstilling på biblioteket

Hvad gør du, hvis et andet menneske falder om? På Ringsted Bibliotek kan du se TrygFondens udstilling TRÆD TIL, der viser eksempler på mennesker der trådte til, da det virkelig gjaldt. Udstillingen vises i perioden 28. marts til 17. april.

Træd til, du kan gøre en afgørende forskel
Hvert år falder 3.500 danskere om med hjertestop uden for hospital. For dem starter et ubønhørligt kapløb med tiden. For jo længere tid der går, før nogen træder til, jo dårligere er chancen for at blive genoplivet.

Heldigvis kan vi hver især gøre en afgørende forskel ved at træde til og gøre noget. Det kan være at råbe om hjælp, ringe 1-1-2, eller give hjertemassage. Eller løbe efter en hjertestarter, der findes flere steder i det offentlige rum, fx på Ringsted Bibliotek. Det vigtigste er, at vi handler.

En ny fotoudstilling fra TrygFonden inviterer til refleksion ved at fortælle historien om mennesker, der alle trådte til, da det virkelig gjaldt. Som tilfældigvis var til stede, da det skete, og på et splitsekund skulle træffe beslutningen: Træder jeg til? Eller kigger jeg på?

Deres fortællinger er dramatiske og tankevækkende. For det kræver sit at træde til. Uanset om man er tæt på, som Hans Peder var, da hans etårige søn drukner og får hjertestop. Om man som Rolf finder en livløs fremmed på en løbetur i skovene ved Aarhus. Eller man som Inge fra Svendborg må træde til, da en ældre mand på badmintonbanen ved siden af hendes pludselig falder om.

TrygFondens fotoudstilling ”TRÆD TIL” kan ses på Ringsted Bibliotek fra tirsdag den 28. marts og frem til mandag den 17. april.

/Pressemeddelelse Ringsted Bibliotek og Borgerservice