Forfatterskolen for Unge i Odsherred og Kulturregion Midt- og Vestsjælland har nu dannet så stor en talentmasse, at det er blevet tid til at lave en overbygning for de helt særlige talenter, talentholdet FGK. Her er der plads til 12 elever mellem 16 og 22 år. 

Hvor Forfatterskolen for Unge er noget, man går til én gang om ugen, ligesom man kan gå til håndbold, er der anderledes høje krav til det nye talenthold.

FGK står for forfattergrundkursus. Det er en kunstnerisk forskole til litterære uddannelser som Forfatterskolen. På FGK arbejdes der med elevens eget kunstneriske potentiale. Eleven skal finde sin stemme, sit sprog og den litterære tilgang til arbejdet som forfatter og digter.

Eleverne på FGK mødes fire gange om året på internater. Her skal de ikke skrive. De skal læse. De skal medbringe de tekster, de skriver hjemme, og de skal lære at læse kvalificeret og få læst deres egne tekster. De skal lære at lytte til kommentarer og kritik. De skal lære at forstå sprogets væsen.

Internaterne foregår på Vallekilde Højskole, Jyderup Højskole, Odsherreds Gymnasium og i Havnsølejren. Imellem internaterne skriver eleverne hjemme. De har en mentor, som de er i løbende kontakt med og som støtter deres proces undervejs.

Foto: Forfatterskolen for Unge

Underviserne er professionelle forfattere:

► Pablo Llambias er tidligere rektor på Forfatterskolen og uddannet på Kunstakademiet.

► Martin Glaz Serup er ph.d. i Litteratur og elev fra Forfatterskolen. Han er digter og børnebogsforfatter.

► Dy Plambech har også gået på forfatterskolen, er freelance journalist og skriver romaner.

► Malene Kirkegaard Nielsen er uddannet filminstruktør, har været leder af Radiodrama og er i dag plotcoach.

Der er ansøgningsfrist til FGK 1. juni til forfatterskolen@odsherred.dk. Her skal eleverne indsende en tekst på 1000-4000 anslag. Teksterne bliver vurderet, og de 12 dygtigste får lov at starte den 31. juli på Sommerinternatet i Havnsø.

Det koster 1500 kr. om året at gå på FGK. Det er et krav, at man prioriterer internaterne, og at man skriver hjemme. Der er plads til 12 elever. De går på holdet i 2 år. De må være mellem 16 og 22 år. Og de skal skrive hjemme hver dag.

Kulturregion Midt- og Vestsjælland og kommunerne i regionen støtter FGK. Der er også søgt midler hos Statens Kunstfond.

FGK styres fra Forfatterskolen for unges sekretariat af projektleder Anne-Marie Donslund.

/Pressemeddelelse – Ringsted Kommune