Onsdag var fire talentfulde HTX-elever fra ZBC i Ringsted i København for at vise deres entreprenørevner. De dygtigste elever fra hele landet var samlet til DM i entreprenørskab, og kæmpede om både DM titel og pengepræmie for deres virksomhedside.

Det skriver ZBC i en pressemeddelelse.

Ringsted-eleverne havde allerede inden opstart god grund til at være stolte. De har nemlig knoklet med deres virksomhedside og har allerede vundet regionsmesterskabet, der var billetten til det store DM i entreprenørskab, der foregik hos DI i hjertet af København.

Onsdag var tiden kommet til at præsentere deres ide foran et professionelt dommerpanel, og eleverne var skarpe fra start.

HTX-eleverne Jeppe Sørensen, Andre Langtoft, Karl Cahill og Niclas Andersen deltog med deres virksomhed JANK, hvor de har udviklet en teknologi, der kan optimere forbrændingen i brændeovne, så der både spares på økonomien og miljøet.

”Vores produkt har en masse potentiale, og med mere tid og et større budget kan det udvikles til at blive meget mere end det vi har med her i dag. Men vi er stolte af det, som vi har at vise frem, og efter vi vandt regionsmesterskabet har der været fuld gas på udviklingen. Det er super fedt at få med til at være med til en dag som denne og meget inspirerende at se, hvad de andre grupper har fundet på,” fortæller de fire drenge.

JANK fra venstre: Karl Cahill, Jeppe Sørensen og Andre Langtoft. Foto: ZBC

Konkurrencen er med til at hjælpe unge iværksættertalenter frem, og der var rigtig mange gode ideer, der havde potentiale for videreudvikling.

Vinderen blev fundet sidst på aftenen hvor både H.K.H Kronprins Frederik og undervisningsministeren overrakte præmien. Det blev desværre ikke eleverne fra ZBC, men oplevelsen i sig selv har uden tvivl været arbejdet værd.