Ringsted Kommune har sat 13 hjertestartere uden for døren på 13 af kommunens adresser. Nu kan hjertestarterne bruges af alle – døgnet rundt og året rundt.

De 13 hjertestartere har tidligere været i bygninger ejet af Ringsted Kommune, men hjertestarterne er nu sat på væggen udenfor, så de kan bruges af alle.

”Som kommune er vi glade for at kunne være en del af beredskabet ved at have vores hjertestartere udenfor, så de er tilgængelige for alle hele tiden.

Tiden er en afgørende faktor i tilfælde med hjertesituationer, så det gælder om at handle hurtigt, hvis det skulle ske. Det får alle nu bedre mulighed for med de 13 ekstra hjertestartere, der er gjort tilgængelige døgnet rundt,” siger borgmester Henrik Hvidesten.

Alle 13 hjertestartere er på vej til at blive registreret på TrygFondens liste over hjertestartere i hele landet, så de snart kan findes på hjemmesiden www.hjertestarter.dk og i TrygFondens app Hjertestart.

Foto: RIngsted Kommune

Hvordan virker hjertestarterne
De 13 hjertestartere sidder i et skab på bygningerne, og når man åbner skabet, kommer der en hyletone. På den måde ved andre personer i området, at der er sket en nødsituation, hvor de måske kan hjælpe.

”Alle kan i princippet bruge hjertestarterne. Når du lukker den op, forklarer en venlig stemme dig, hvordan du skal bruge hjertestarteren.

Hjertestarteren måler selv, om den skal støde. Så hvis du sætter den på et raskt menneske, vil den ikke støde,” forklarer borgmester Henrik Hvidesten, der opfordrer alle til at hente appen Hjertestart og til at lære førstehjælp.

Her finder du hjertestarterne
De 13 hjertestartere sidder på Østre Parkvej 2 E, Kildeskolen i Gyrstinge, Teknisk Forvaltning på Rønnedvej 9, Nørregade 100, Vej og Park på Bragesvej 7D, Valdemarskolen, Knud Lavard Centeret, Hækkerupsvej 1, Asgårdskolen Benløse, Plejecenter Solbakken, Ådalskolen, på Dagmarskolen samt på Kulturhuset.

Du kan få et overblik over alle hjertestartere, der er registreret i Ringsted Kommune på www.hjertestarter.dk og i appen Hjertestart.

Hjælp med at passe på dem
Ringsted Kommune har flyttet hjertestarterne ud i det offentlige rum, fordi det kan redde liv. Derfor opfordrer Henrik Hvidesten også kraftigt til at lade hjertestarterne være i fred, indtil der bliver brug for dem.

”Det ville være ubærligt, hvis et liv skulle gå tabt, fordi hærværksmænd eller andre lige skulle pille ved en af hjertestarterne. I nødsituationer kan det være forskellen mellem liv og død, at vi kan stole på, hvor hjertestarterne er, og at de virker,” siger han.

/Pressemeddelelse – Ringsted Kommune