Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra 21. april til 11. maj 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Røveri mod supermarked – Ålbækvej, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 19.41 anmeldte personalet i supermarkedet, at en yngre, maskeret røver under trussel med en mindre kniv havde truet personalet og fået udleveret et kontant udbytte. Efterfølgende flygtede røveren til fods væk fra området.

Politiet sendte flere patruljer til stedet, herunder en hundepatrulje, hvis hunde fik opsnuset og anholdt røveren kl. 2005 i nogle grønne områder ikke langt fra supermarkedet. Røveren havde stadig det kontante udbytte på sig. Den anholdte var en 15-årig ung mand fra Ringsted, som blev bragt til politistationen i Roskilde med henblik på afhøring til sagen.

De sociale myndigheder og værgen overværede afhøringen af den 15-årige, der blev sigtet for røveri. Efter afsluttet sagsbehandling løslod politiet den sigtede, da politiets jurister vurderede i den konkrete sag, at der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Den 15-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres strafferetligt.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Ringsted.

Kl. 11.02 blev en 40-årig kvinde med ukendt adresse fremstillet i grundlovsforhør. Kvinden forsøgte onsdag kl. 00.35 at fravriste en politimand sin pistol i forbindelse med en anholdelse i Ringsted. Kvinden blev fremstillet og fængslet til den 1. juni.

Udlændingelovgivningen – Tjørnevej, Ringsted

Kl. 23.07 anmeldte en opmærksom kvinde, at en fremmed mand med en rygsæk netop var gået ud af hendes udkørsel og væk i ukendt retning.

Politiet kørte til området med flere patruljer, der på en sti ikke langt fra Ringsted station traf en 36-årig mand fra Albanien, hvis signalement passede på anmelderens beskrivelse af den mistænkelig mand.

Da han ikke kunne redegøre for sin færden og grundlaget for sit ophold i Danmark, blev han anholdt til nærmere undersøgelse af hans personlige forhold. Han medbragte ikke indbrudsværktøj og kunne ikke konkret mistænkes for dette, hvorfor politiet ikke fandt grundlag for sigte ham.

Ved nærmere undersøgelse af hans personlige forhold viste det sig, at han var asylansøger i Sverige, men opholdt sig ulovligt i Danmark. Han er derfor fortsat i politiets varetægt, indtil han kan få sin sag afgjort og formentlig udsendes til Sverige.

Flyulykke – Ringsted

Kl. 14.00 fik politiet melding om, at et fly var styrtet ned ved flyvepladsen i Ringsted, Haslevvej. Det viste sig, at et fly med to personer ombord var styrtet ned i forbindelse med landing.

Umiddelbart slap de to personer med lettere skader. De to personer er 46-årig mand med adr. i udlandet og en 43-årig mand fra Vallensbæk. Der skete til gengæld store skader på flyet, der må formodes at være totalskadet.

Havarikommissionen undersøger nu de nærmere omstændigheder omkring flystyrtet. Politiet kender således ikke årsagen til uheldet endnu.

Kraftig røgudvikling – Haslevvej, Ringsted

Kl. 15.16 rykkede brandvæsnet og politiet ud til kraftig røgudvikling i en villa. Brandvæsnet kunne hurtigt konstatere, at et cigaretskod havde ulmet lidt og udviklet noget røg i havestuen. Beboeren – en 47-årig kvinde – havde derfor slået alarm. Der skete ingen skade ved røgudviklingen, og ingen kom til skade.

Brand – Ringsted.

Kl. 19.50 var der brand i et tidligere dækcenter på Ørnevej. Der var antændt et bål inde i bygningen. Der skete ingen skade på bygningen. Det vides, at nogle unge mennesker indimellem opholder sig i bygningen.

Politiet vil gerne tale med, der kender noget til brandens opståen. Ring på 114.

Våbenloven – Tinggade/Sct. Hansgade, Ringsted

Kl. 22.54 modtog politiet melding om, at der muligt var afgivet skud på p-pladsen bag politistationen.

Politiet kørte hurtigt til stedet med flere patruljer og traf en skræmt, men uskadt 20-årig mand fra Ringsted samt en personbil, der var efterladt på stedet. Ved undersøgelse af bilen fandt politiet et patronhylster.

Både bilen og patronhylsteret har politiet nu taget i sin besiddelse med henblik på nærmere teknisk undersøgelse for at finde eventuelle yderligere spor.

Den 20-årige blev medtaget af politiet til nærmere afhøring i et forsøg på at få klarlagt, hvad der rent faktisk er foregået på stedet kort tid før anmeldelsestidspunktet.

Der blev ikke fundet tegn på, at nogen var kommet til skade ved hændelsen på p-pladsens område, som patruljehunde afsøgte for eventuelle spor.

Midt- og Vestsjællands Politi hører gerne fra personer, der har bemærket noget på p-pladsens område i
tiden inden anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Granvej/Søndre Parkvej, Ringsted

Kl. 07.51 skete der et færdselsuheld mellem en bilist og en cyklist. En 24-årig mand fra Ringsted kørte i sin personbil fra Granvej mod syd ud på Søndre Parkvej i forbindelse med et venstresving.

I forbindelse med svingningen overså han en cyklist, der kørte på cykelstien ad Søndre Parkvej i sydvestlig retning.

Cyklisten, der anvendte cykelhjelm under kørslen, var en 13-årig dreng fra Ringsted, som slog en kolbøtte og landede uskadt i noget blødt jord. Den 24-årig bilist kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet på grund af en formodet vigepligtsforseelse.

Mistænkeligt forhold – Lavetten, Ringsted

Kl. 08.47 fik politiet en anmeldelse fra en 56-årig kvinde fra Ringsted, der kort forinden varblevet kontaktet af en fremmed kvinde, der spurgte om vej til sygehuset.

Den fremmede kvinde tog efterfølgende fat om den 56-årige og befølte hende på håndleddet og på halsen, men blev skubbet væk. Hun forlod herefter stedet i en hvid/cremefarvet bil, hvori der var to mænd.

Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Romansk af udseende, 35-40 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Langt sort hår med gyldne striber, Iført: Tørklæder i flere farver. Bilens forsvandt i ukendt retning, og politiet fandt heller ikke bilen i området.

Tyverier fra taske – mistænkelige mænd – Køge/Ringsted/Roskilde

Kl. 11.22 og de følgende 10 minutter fik politiet ikke mindre end i alt tre anmeldelser om tyveri fra tasker tilhørende kvinder omkring de 70 år.

Tyverierne var sket i forbindelse med indkøb i supermarkeder i Køge, Ringsted og Roskilde, hvor gerningsmænd i al ubemærkethed har stjålet punge/tasker fra ofrene. Derfor har politiet ikke noget signalement af tyvene, og derfor kan politiet heller ikke umiddelbart sige, om der er tale om de samme gerningsmænd i alle tre tilfælde.

Kl. 12.13 anmeldte personale fra et supermarked i Skomagergade, Roskilde, at de havde bemærket to mistænkelig mænd på deres overvågning i butikken. Mændene kunne muligt mistænkes for at aflure kunderne PIN-koder på betalingskort, der blev anvendt ved kassen.

De to mænd blev beskrevet som: A: mand, østeuropæisk af udseende, ca. 45 år, ca. 160 cm høj, mørkt hår og fuldskæg, iført mørkt tøj; og B:
mand, østeuropæisk af udseende, ca. 50 år, ca. 180 cm høj, mørkt kort hår og gråt fuldskæg, iført sort dynevest med rødt foer.

Politiet fandt ikke A og B i Roskilde-området, men opfordrer både kunde og forretningsdrivende til at være ekstra opmærksomme på personer, der enten stiller uventede / underlige spørgsmål som afledningsmanøvre i forbindelse med et tyveri, eller som måske opholder uforholdsmæssigt tæt på andre kunder, der er i færd med indtastning af PIN-koden på betalingskort ved kassen.

Politiet vil nu udvalgte steder komme ud i forretninger og på forretningsstrøg for at tale med kunder, butiksindehavere og handelsstandsforeninger i et forsøg på at forhindre forskellige (trick)tyverier. Ser man noget usædvanligt, er politiet klar til at modtage oplysninger herom på tlf. 114.

Færdselsuheld – Ringsted.

Kl. 07.29 skete et færdselsuheld på Nordre Ringvej. En 34-årig kvinde fra Ringsted kørte i sin bil af Nordre Ringvej og svingede til venstre, hvorunder hun ramte en 28-årig mandlig cyklist fra Ringsted, der væltede af cyklen. Han blev kørt til sygehus for undersøgelse. Ud fra politiets oplysninger, fik han kun overfladiske skrammer.

Mistænkeligt forhold – Ringsted.

Kl. 11.20 gik to ældre kvinder på fortovet på Anlægsvej. En bordeaux Ford Escort standsede op ved kvinderne. I bilen sad to mænd og en kvinde. Personerne i bilen begyndte at spørge om vej til sygehus, hvilket fik anmelderen til at reagere og gøre de to ældre opmærksomme på, at det formentlig var tricktyve. Bilen kørte dernæst fra stedet med høj fart.

Stor ros til anmelderen for en resolut handling!

Spirituskørsel – Ringsted.

Kl. 22.14 kørte en 42-årig mand fra Stenlille ad Vestmotorvejen sammen med en 51-årig mand fra Sorø. Den 42-årige skulle køre den 51-årige hjem efter en fest. Den 51-årige var påvirket af spiritus, og han var meget provokerende og aggressiv i sin adfærd. På et tidspunkt tog den 51-årige fat i rattet, og det lykkedes den 42-årige at få bilen ind i nødsporet, hvorefter han forlod bilen medbringende nøglerne til bilen. Politiet blev tilkaldet. Den 51-årige blev sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve.

Indbrud i lejlighed – Ringsted.

Kl. 15.27 blev anmeldt om indbrud i en lejlighed på Prinsessevænget, Ringsted. To personer set gående fra stedet. En dør til stedet er opbrudt. Det vides ikke, hvad der evt. er stjålet.

Gerningsmændene beskrives som:

A, mand, 170-180 cm høj, 35-45 år, alm. til kraftig af bygning, mørk i huden, sort korthår

B, mand, 35-45 år, 170-180 cm høj, sort mellemlangt hår.

De to kørte fra stedet i en Ford Mondeo stationcar.

Indbrud i perioden
Nørregade, Ringsted
Frejasvej, Ringsted
Roskildevej, Benløse, Ringsted
Roskildevej, Ringsted
Pilevangen, Ringsted
Magleagervej, Ringsted
Ærtekildevej, Ringsted
Pilevangen, Benløse, Ringsted
Magleagervej, Benløse, Ringsted
Holbækvej, Benløse, Ringsted
Fluebæksvej, Benløse, Ringsted
Fynsgade, Ringsted
Prinsessevænget, Ringsted