Fra Brøndby i øst til Kalundborg i vest er 20 idrætsforeninger allerede blevet stærkere. Nu har seks mere chancen i forbindelse med projekt ‘Stærk i forening’, der udvikler lokale foreninger til at blive endnu bedre.

Med støtte fra Spar Nord Fonden gør idrætsorganisationen DGI det endnu engang muligt for en udvalgt flok idrætsforeninger at skabe en bedre forening for både medlemmer og frivillige med projektet ‘Stærk i forening’.

“Vi søger idrætsforeninger til at indgå i et netværk, hvor de arbejder med at udvikle deres forening efter eget ønske med stor fokus på frivillighed. De frivillige er jo foreningslivets byggesten”, siger Marianne Høyer, der er projektleder.

Foto: DGI Midt- og Vestsjælland

Foreningsudvikling er en øjenåbner, der udfordrer til at tænke nyt

Traditionelt koster et lignende foreningsudviklingsforløb hos DGI Midt- og Vestsjælland i omegnen af 10.000 kr., men Spar Nord Fonden dækker langt størstedelen af udgifterne gennem med støttemidler til projektet. Derfor skal foreningerne kun betale 3.000 kr.

Udviklingsforløbet bliver af flere tidligere deltagerforeninger beskrevet som en øjenåbner, hvor der bliver rusket op i mange af rutinerne, vanerne eller organiseringen. Foreningerne bliver i den grad udfordret til at tænke nyt.

“Alle undersøgelser og erfaringer viser, at et udviklingsforløb, hvor der er tid til at arbejde til bunds med foreningen skaber udvikling. Vi ved også, at udvikling i netværk giver en god synergieffekt foreningerne i mellem”, siger Marianne Høyer.

Foreningerne skal have tid og overskud til at udvikle sig

“Hjælp os med at sige tak til dem, der skaber aktivitet til glæde for det lokale fællesskab”, siger Spar Nord Fonden i deres sig tak-kampagne, når de hvert år opfordrer danskerne til at nominere de ildsjæle, som er med til at holde gang i foreningslivet.

Og netop det at understøtte foreningslivet via donation og samarbejde med flere af DGI’s landsdelsforeninger om ‘Stærk i forening’, sætter endnu mere fokus på ønsket om at give foreningerne tid og overskud til at udvikle sig.

“Hvor var vi – også i erhvervslivet – uden at kunne udveksle professionelle erfaringer og samarbejde om løsninger og resultater i foreningslivet, som stiller os stærkere”, siger Steffen Nørgaard, fondsdirektør hos Spar Nord Fonden.

Der er ansøgningsfrist til ‘Stærk i forening’ tirsdag den 23. maj 2017. Alle idrætsforeninger – store som små – opfordres til at søge, hvis de har et ønske om at udvikle sig. Mere information på www.dgi.dk/staerkiforening

/Pressemeddelelse – DGI Midt- og Vestsjælland