Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra 5. maj til 17. maj 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Røveri mod supermarked – Ålbækvej, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 19.41 Personalet i supermarkedet anmeldte, at en yngre, maskeret røver under trussel med en mindre kniv havde truet personalet og fået udleveret et kontant udbytte. Efterfølgende flygtede røveren til fods væk fra området.

Politiet sendte flere patruljer til stedet, herunder en hundepatrulje, hvis hunde fik opsnuset og anholdt røveren kl. 20.05 i nogle grønne områder ikke langt fra supermarkedet. Røveren havde stadig det kontante udbytte på sig.

Den anholdte var en 15-årig ung mand fra Ringsted, som blev bragt til politistationen i Roskilde med henblik på afhøring til sagen. De sociale myndigheder og værgen overværede afhøringen af den 15-årige, der blev sigtet for røveri.

Efter afsluttet sagsbehandling løslod politiet den sigtede, da politiets jurister vurderede i den konkrete sag, at der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Den 15-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres strafferetligt.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Køgevej, Ringsted

Kl. 08.32 modtog politiet en anmeldelse fra en lokal bilist, som havde bemærket, at en anden bilist kørte lidt unormalt. Bilisten havde under kørsel ad Kaserne Alle kørt oppe på cykelsti og fortov i stedet for på kørebanen og var fortsat i retning mod Køgevej, som bilisten kørte ud på uden at standse. På Køgevej kørte bilisten i den forkerte side af vejen, indtil anmelderen via lydsignal fik føreren gjort opmærksom på faren.

Da bilistens bil gik i stå, fik anmelderen taget bilnøglerne fra en spirituspåvirket kvinde, der sad bag rattet.

Da politiet kom til stedet, blev mistanken om spirituspåvirkethed bekræftet efter deltagelse i en alkometertest. Den 59-årige kvinde fra Ringsted blev som fører af personbilen anholdt og sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet beslaglagde dog også hendes bil, fordi alkometertesten indikerede, at analysen af førerens blodprøve ville afsløre et alkoholindhold på over to promille.

Ifølge reglerne i færdselsloven har politiet således hjemmel til at beslaglægge et køretøj, selv om det er første gang, at en mistænkt bliver afsløret i spirituskørsel. Den 59-årige kvinde kan således forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af hendes personbil skal afgøres.

Spirituskørsel/kørsel i frakendelsestiden – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 04.00 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Vordingborg for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Vold – Ringsted

Kl. 03.52 natten til søndag blev anmeldt om vold, der skete på Ærtekildevej ved sygehuset i Ringsted. Volden sket omkring kl. 03.45. To mænd på 19 og 20 år, begge fra Ringsted henvendte sig til sygehuset i Slagelse med skader. Politiet efterforskede sagen, og den 20-årige blev søndag kl. 22.15 fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for vold mod den 19-årige, der var ramt af flere knivstik. Den 20-årige blev fængslet til den 8. juni 2017.

Politiet har ikke flere oplysninger om sagen af hensyn til efterforskningen.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Ringsted

Kl. 11.02 blev en 40-årig kvinde med ukendt adresse fremstillet i grundlovsforhør. Kvinden forsøgte onsdag kl. 0035 at fravriste en politimand sin pistol i forbindelse med en anholdelse i Ringsted. Kvinden blev fremstillet og fængslet til den 1. juni 2017.

Udlændingelovgivningen – Tjørnevej, Ringsted

Kl. 23.07 anmeldte en opmærksom kvinde, at en fremmed mand med en rygsæk netop var gået ud af hendes udkørsel og væk i ukendt retning. Politiet kørte til området med flere patruljer, der på en sti ikke langt fra Ringsted station traf en 36-årig mand fra Albanien, hvis signalement passede på anmelderens beskrivelse af den mistænkelig mand.

Da han ikke kunne redegøre for sin færden og grundlaget for sit ophold i Danmark, blev han anholdt til nærmere undersøgelse af hans personlige forhold. Han medbragte ikke indbrudsværktøj og kunne ikke konkret mistænkes for dette, hvorfor politiet ikke fandt grundlag for sigte ham. Ved nærmere undersøgelse af hans personlige forhold viste det sig, at han var asylansøger i Sverige, men opholdt sig ulovligt i Danmark.

Han er derfor fortsat i politiets varetægt, indtil han kan få sin sag afgjort og formentlig udsendes til Sverige.

Flyulykke – Ringsted

Kl. 14.00 fik politiet melding om, at et fly var styrtet ned ved flyvepladsen i Ringsted, Haslevvej. det viste sig, at et fly med to personer ombord var styrtet ned i forbindelse med landing.

Umiddelbart slap de to personer med lettere skader. De to personer er 46-årig mand med adr. i udlandet og en 43-årig mand fra Vallensbæk. Der skete til gengæld store skader på flyet, der må formodes at være totalskadet.

Havarikommissionen undersøger nu de nærmere omstændigheder omkring flystyrtet. Politiet kender således ikke årsagen til uheldet endnu.

Kraftig røgudvikling – Haslevvej, Ringsted

Kl. 15.16 rykkede brandvæsnet og politiet ud til kraftig røgudvikling i en villa. Brandvæsnet kunne hurtigt konstatere, at et cigaretskod havde ulmet lidt og udviklet noget røg i havestuen. Beboeren – en 47-årig kvinde – havde derfor slået alarm. Der skete ingen skade ved røgudviklingen, og ingen kom til skade.

Indbrud i perioden
Nørregade, Ringsted