Blå Kors sender i år knap 400 børn og unge af sted på sommerlejr rundt om i det danske land, bl.a. på Skovbo Efterskole i Ringsted. Det er det hidtil højeste antal. For børnene er lejrturene et glædeligt afbræk i hverdagen, som giver dem masser af ferieminder, mod og selvtillid. 

En tur til stranden for at bade og spise en isvaffel eller en hel dag i en forlystelsespark. Det er oplevelser, som kan være med til at gøre en sommerferie rigtig god, men det er bare ikke alle, der har de muligheder.

Derfor arrangerer Blå Kors igen i år sommerlejre for sårbare børn for at give dem et pusterum i hverdagen. Det kan være børn, som har forældre med alkohol- eller stofmisbrug, psykiske problemer eller børn, som eksempelvis har ADHD eller bliver mobbet.

Sommerlejrene er åbne for alle, fortæller ferielejrkoordinator Sandra Trampedach Junget, som i år håber, at kunne sende i alt 382 børn og unge på lejrture:

“Vi har alle et ansvar for at se og høre de her børn og ikke mindst hjælpe dem. I Blå Kors vil vi gerne sørge for, at de får den ferie, de fortjener, så de også kan komme tilbage i klasselokalet efter sommerferien og fortælle, at de har oplevet noget”.

Foto: Blå Kors

Positive effekter
En undersøgelse på Blå Kors’ sommerlejre har tidligere vist, at netop sommerlejrene er med til udvikle børnenes selvværd og selvtillid, give dem nye venskaber og følelsen af et fællesskab. Postive effekter, som rækker længere ud end bare lejrene.

For nogle af børnene er lejrene blandt de få oplevelser, de har at se frem til.

“Nogle gange er der børn, som får lov til at deltage i flere lejre, fordi deres forældre ikke ved, hvordan de skal få seks-syv ugers sommerferie til at gå. Det vigtige for os er, at de her børn får følelsen af, at de ikke er anderledes. Og det får de bl.a. ved at få nogle gode relationer og oplevelser”, siger ferielejrkoordinator Sandra Trampedach Junget.

Blå Kors tilbyder børnelejre, teenlejre, ungdomslejre samt en ridelejr og en adventurelejr. De ti lejre ligger spredt ud over det meste af landet –  lige fra Thy til Sønderborg og til Ringsted og Rønne.

 

FAKTA
Blå Kors arrangerer sommerlejre for knap 400 børn og unge, som af forskellige grunde har en svær hverdag. På lejrene er der fokus på gode oplevelser, fællesskab, venskab, selvværd og succesoplevelser.

Lejrene er for børn og unge i aldersgruppen 6 til 20 år.

Der er fortsat ledige pladser på flere af lejrene. Der er mulighed for tilmelding her: lejre.blaakors.dk.

Lejrene drives af ca. 150 frivillige.

 

/Pressemeddelelse – Blå Kors.