Ladcykler og cykelanhængere er populære og udgør nu et reelt alternativ til bil nummer to. Fri BikeShop i Ringsted giver gode råd om ladcykler til arrangement den 19. og 20. maj, hvor alle er velkomne.

Ladcykler og anhængere er populære som aldrig før. Modsat tidligere tiders Long John bliver de bygget i letvægtsmaterialer med de samme gear, bremser og funktioner som almindelige cykler. De seneste års udvikling inden for elmotorisering af cykler har gjort ladcykler og anhængere attraktive som børnetransportere.

“Efterspørgslen på ladcykler og anhængere er stigende her i Ringsted, særligt fra småbørnsfamilier, der køber dem til at transportere børnene og indkøb og på den måde sparer bil nummer to,” siger Claus Sander, indehaver af Fri BikeShop på Nørregade.

Sådan vælger du rigtigt
Ifølge Claus Sander er der en lang række overvejelser, når den rigtige pedaldrevne familietransporter skal vælges.

“Først skal det afgøres, om man skal have en ladcykel, eller om man får mere gavn af den billigere og mere fleksible anhænger. I en anhænger må der være to børn ombord, og de passer derfor bedst til den mindre familie.

Er I derimod mange i familien, er en ladcykel det bedste valg. Nye regler for ladcykler betyder nemlig, at der nu må være op til seks børn i vognen. Langt de fleste modeller har dog plads til to eller fire,” forklarer Claus Sander.

Næsten alle ladcykler kan købes med elmotor, der gør det tunge læs overkommeligt. Fælleskrav til begge løsninger er, at hver passager er forsvarligt fastspændt på en særskilt siddeplads. Der er til gengæld intet krav om, at passagererne bærer cykelhjelm, hvilket dog på det kraftigste anbefales af cykelhandleren.

“Der er stor forskel på, hvordan de forskellige ladcykler kører og styrer, og det kræver i mange tilfælde tilvænning at mestre. Det er derfor en god ide at afprøve forskellige cykler, og når valget er truffet, opfordrer jeg altid til at tage et par prøveture i et område uden trafik,” siger Claus Sander.

Åbent hus den 19. og 20. maj
Fri BikeShop på Nørregade holder fredag den 19. og lørdag den 20. maj åbent hus, hvor personalet giver gode råd om ladcykler, cykelanhængere og sikker transport af børn. Hele dagen serverer butikken forfriskninger, og det er muligt at vinde præmier fra Winther.

/Pressemeddelelse – Fri BikeShop