Sjællands største nye erhvervsområde er et skridt nærmere. Byrådet i Ringsted bestilte nemlig tirsdag aften en ny lokalplan og et oplæg til en byggemodningsplan for det 1,2 mio. m2 store erhvervsområde lige ved motorvej E20.

Lager-, logistik-, produktions- og engrosvirksomheder fra ind- og udland kan formentlig snart se frem til at kunne etablere sig i et unikt nyt erhvervsområde lige ved motorvej E20 i Ringsted.

På baggrund af en solid markedsanalyse og et oplæg til helhedsplan for erhvervsområdet har Byrådet i Ringsted nemlig besluttet at sætte gang i en ny lokalplan for området og få et oplæg til en byggemodningsplan for det 1,2 mio. m2 store erhvervsområde.

Illustration: Ringsted Kommune

Gennem den seneste tid har vi fået rigtig mange henvendelser fra virksomheder, som ser på en placering på Sjælland. De kigger på Ringsted, fordi vi har en unik beliggenhed både i forhold til Sjælland og Danmark, hvor vi med motorvej og som Sjællands togmæssige knudepunkt kan tilbyde noget helt særligt. Derfor arbejder vi nu på at starte det nye erhvervsområde op, siger Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten.

Blot den seneste måned har virksomheder som Telia og Lokaltog meldt ud, at de etablerer sig i Ringsted med helholdsvis 120 og ca. 40 medarbejdere. Samtidig er Banedanmark ved at finde ny lokalitet til op mod 270 medarbejdere i Ringsted. Og en række virksomheder i kommunen udvider netop nu deres eksisterende faciliteter.

Erhvervsområde med varierede muligheder
Helhedsplanen for det nye erhvervsområde giver mulighed for erhvervsgrunde af meget varierende størrelser fra 7.500 m2 og op.

En lang række af grundene vil få facade direkte ud mod motorvej E20, så virksomheder der har behov for synlighed kan blive eksponeret. Området er delvist kommunalt ejet og privat ejet. Ringsted Kommune ejer 860.000 m2 i området.

Erhvervsområdet forventes udviklet i to etaper, og vurderingen fra COWI samt Sadolin-Albæk, der har været rådgivere på arbejdet, er, at området vil kunne være solgt og bebygget over en periode på 15-20 år. Investeringen i det nye erhvervsområde vil samlet set løbe op i ca. 150 millioner kroner over de kommende år.

Illustration: Ringsted Kommune

Igangsættelsen af det nye erhvervsområde vil være en langsigtet, strategisk investering for Ringsted Kommune, som først og fremmest skal give nye virksomheder og nye arbejdspladser og ikke penge direkte i kassen hos kommunen”, siger Per Roos, der er formand for Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune og fortsætter:

Vi oplever vækst lige nu og har fx fået 3.000 flere borgere over de seneste ti år. Nu kommer den nye jernbane fra Ringsted til København også i 2018.

Og rekrutteringsgrundlaget er godt i og omkring Ringsted med både ufaglært og faglært arbejdskraft og god mulighed for at tiltrække højtuddannede og specialiserede medarbejdere fra København og det øvrige Sjælland. Det er altså et godt udgangspunkt for et nyt erhvervsområde, siger han.

Byrådet i Ringsted skal til september beslutte de næste skridt for erhvervsområdet herunder den præcise byggemodning af området.

Få mere information om projektet og øvrige erhvervsudviklingsmuligheder i Ringsted.