Lørdag den 2. september inviterer Ringsted Museumsforening på tur til det smukke Hornsherred. Der er afgang fra Ringsted Museum, Køgevej 41 kl. 9.00.

Turen går til Hornsherred ad naturskøn rute med kig til Isefjord og Roskilde fjord.

I skal besøge Skibby kirke, som er kendt for sine enestående kalkmalerier. Netop disse kalkmalerier satte gang i Nationalmuseets studie af de gamle landsbykirker og deres udsmykning, da de blev genfundet under tykke lag af kalk i 1854.

Selsø Slot med eget spøgelse
Næste stop er Selsø Slot, som er en mellemting mellem et spøgelsesslot og et torneroseslot. Slottet stod ubeboet i 150 år, men er nu så småt ved at blive nænsomt restaureret. Det lokale spøgelse er underrettet om vores ankomst.

En royal tur
Sidst men ikke mindst, får deltagerne lejlighed til at besøge det nydelige og hyggelige lille Jægerpris Slot med de kongelige gemakker, en udstilling om børnehjemmet, som grevinde Danner oprettede samt en lille særudstilling om Christian II og reformationen.

Frokosten serveres på Gerlev kro. Formiddags- og eftermiddagskaffe med hjemmebag indtages undervejs i det grønne.

Herefter går turen igen mod Ringsted. Forventet hjemkomst ca. kl. 18.00.

Slå til nu
Der er kun få ledige pladser tilbage, så slå endelig til nu. Prisen er 550 kr. for medlemmer og 650 kr. for ikke-medlemmer, incl. bus, entré, frokost og 2 x kaffe. Gerne betaling forud til Sparekassen Sjælland. Reg. nr. 9888 konto nr. 0000340561 med angivelse af navn og adresse. Ellers afregning i bussen.

Tilmelding senest den 24. august kl. 12.00 på tlf. 5943 2353 eller ringsted@vestmuseum.dk.

GemGem