Flygtninge i Faxe og Ringsted kommuner vil fremover få en målrettet og virksomhedsrettet indsats for at komme i job. I samarbejde med en række virksomheder vil flygtningene fremadrettet få opkvalificering i forhold til arbejdsmarkedets behov.

Faxe og Ringsted kommuner har indledt et ambitiøst samarbejde om at sikre, at virksomhederne i Faxe og Ringsted kan rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

LG Insight har i den forbindelse lavet en arbejdsmarkedsanalyse med fokus på, hvilke brancher der har jobåbninger med relevans og værdi for flygtninge i målgruppen for branchepakker i Faxe og Ringsted Kommuner.

Det skriver Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Nyankomne og kommende flygtninge – bortset fra unge, der skal i uddannelse, og højtuddannede flygtninge – vil fra september og fremover få tilbud om en kort introduktion til 4 brancher, nemlig Detail, Bygge & Anlæg, Transport samt Industri. I forlængelse af introduktionen vil de deltage i en brancherettet praktik.

Blandt andet McDonald’s har givet tilsagn om at samarbejde.

Antallet af brancher kan udvides efter arbejdsmarkedets behov. Projektet skal derved sikre, at flygtningene får en introduktion til og opkvalificering indenfor fagområder, hvor der er behov for arbejdskraft.

Virksomheder i de udvalgte 4 brancher bliver i øjeblikket kontaktet af kommunernes medarbejdere, som informerer om projektet og om de muligheder, virksomhederne her får for at skaffe sig ny arbejdskraft og samtidig bidrage til integration af de nye medborgere i kommunerne.

En række af Ringsteds virksomheder, heriblandt Puma, Nike, McDonald’s, Fakta Jyllandsgade, Total Entreprenøren Øst ApS og Danish Crown, har allerede givet tilsagn om at samarbejde. Flere virksomheder fra Faxe Kommune har ligeledes givet tilsagn.

Projektet sparkes i gang ved en Kick off Konference, som afholdes på torsdag den 17. august kl. 16.00 på Danish Crown Ringsted.

Udlændinge- og Integrationsministeriet har givet knap 1 mio. kr. til projektet, som gennemføres med støtte fra Foreningen Nydansker og konsulentfirmaet LGInsight.

Byrådene i Faxe og Ringsted kommuner har godkendt projektet, og det er målet, at flygtningene vil gå i job eller påbegynde en uddannelse i løbet af projektperioden, som løber til marts 2019.

GemGem

GemGem