Alle mennesker kan tage en uddannelse, når rammerne er rigtige og Dagrofa Logistik mener, at det er en virksomheds opgave at engagere sig i sine medarbejdere.

“Man skal ikke holde sig fra at uddanne sine medarbejdere af frygt for, at de søger nye udfordringer,” mener Dagrofa Logistik. Foto: Dagrofa Logistik.

Det skriver Dagrofa Logistik i en pressemeddelelse.

Akademiuddannelse og lagermedarbejdere er normalt ikke to ord, der bliver hørt i sammenhæng med i hinanden, men det gør det hos Dagrofa Logistik.

Virksomheden har nemlig valgt at tilbyde sine medarbejdere at tage akademifag i både LEAN og projektstyring.

For HR Business Partner, Bodil Kjærholm Holm er det naturligt at investere i medarbejderne.

“Man skal ikke holde sig fra at uddanne sine medarbejdere af frygt for, at de søger nye udfordringer. Hvis man har dygtige medarbejdere, så smutter de alligevel, hvis man ikke udvikler på dem. Vi giver alle medarbejdere, der har lyst til at udvikle sig muligheden, fordi vi mener, at det er til både deres og vores fordel,” fortæller Bodil Kjærholm Holm og fortsætter:

“Det er vigtigt, at man som virksomhed tager et samfundsansvar. Specielt når man har medarbejdere med begrænset uddannelse. Der kan være masser af gode grunde til, at man ikke har fået en uddannelse, men det betyder jo ikke, at man ikke kan eller vil.

Derfor mener jeg, at det er vigtigt, at vi som virksomhed tager ansvar og giver vores medarbejdere muligheden for at udvikle sig både fagligt og praktisk,” konstaterer Bodil Kjærholm Holm.

Det kan godt betale sig at engagere sig i sine medarbejdere
Med det nye tiltag kommer teori og praksis til at køre parallelt. Det betyder, at Dagrofa Logistik får nogle medarbejdere, der har fået en værktøjskasse inden for LEAN og projektstyring samtidig med, at de får praktisk erfaring med at bruge værktøjerne i værktøjskassen i dagligdagen.

“Jeg er sikker på, at når vi som virksomhed vælger at løfte en stor gruppe af medarbejdere, så får vi som virksomhed også et markant løft. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at det altid godt kan betale sig at investere i mennesker,” siger Bodil Kjærholm Holm og fortsætter:

“Jeg tror på, at alle medarbejdere har potentiale til at udvikle sig, når vi tilbyder de rigtige rammer. Når man finder de rigtige rammer, så kan alle mennesker tage en uddannelse. Og jeg mener, at det er vores opgave som virksomhed at engagere os i de mennesker, der arbejder hos os, finde deres potentiale og sætter rammerne for deres udvikling,” slutter Bodil Kjærholm Holm.

Det nye tiltag er blevet taget rigtig godt imod af medarbejderne. Første uddannelseshold starter den 28. september og blev lynhurtigt fyldt, så man er allerede i gang med at planlægge de næste hold.

GemGem