Elektronikfagtekniker Benjamin Kongsbach Darville fra ZBC Ringsted er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2017 uddeles fredag den 29. september i Den Sorte Diamant i København. Undervisningsminister Merete Riisager deltager i hyldesten af de 25 dygtige lærlinge fra hele landet.

Benjamin Kongsbach Darville fra ZBC Ringsted. Foto: Industriens Uddannelser.

Det skriver Industriens Uddannelser i en pressemeddelelse.

For 15. år i træk danner Den Sorte Diamant i København den festlige ramme om uddelingen af Metalindustriens Lærlingepris, ML-Prisen. Prisoverrækkelsen, der er en af de vigtigste hyldester af faglærte, finder sted på fredag den 29. september.

Her er 25 af metalindustriens dygtigste lærlinge sammen med deres familier, mestre og faglærere inviteret til den store fejring.

Alle prismodtagere har hver især skilt sig ud med et særligt højt fagligt niveau, men det er ikke kun de faglige evner, der har betydning i udvælgelsen.

De sociale kvaliteter vægtes højt, og det er derfor et fællestræk for Benjamin og de øvrige prismodtagere, at de, udover at have opnået topkarakterer, også er gode kammerater og kolleger.

Skole og virksomhed indstiller i fællesskab
Benjamin har gået på ZBC Ringsted og været i lære hos DSB Vedligehold A/S. Han har, som de øvrige prismodtagere, afsluttet svendeprøven med et 12-tal og er herefter blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab. I indstillingen lyder det blandt andet:

“Benjamin er det, man bedst kan betegne som et overskudsmenneske. Han er altid venlig og imødekommende, og har store faglige og sociale kompetencer. Benjamin har det sorte bælte i judo og blev danmarksmester weekenden før han skulle til svendeprøven. Benjamin er speciel i ordets bedste forstand, og han fortjener i særlig høj grad ML-Prisen 2017.”

Selv giver Benjamin følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de mere end 200 indstillede:

“Svendene i DSB Vedligehold har været rigtig gode til at oplære, motivere og komme med inspiration i det daglige arbejde. Det er svært at svare på, hvorfor jeg er blevet indstillet til ML-Prisen, men det er på grund af mine faglige kompetencer og min indstilling til udførelsen af de forskellige opgaver. Jeg er super glad for at få ML-Prisen. Det er et kæmpe skulderklap.”

Fra ét talent til et andet
Undervisningsminister Merete Riisager deltager i arrangementet og vil sammen med formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal, Per Påskesen, og næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen overrække statuetterne til prismodtagerne og hver især holde tale.

Under programpunktet “Fra ét talent til et andet” vil publikum kunne opleve et musikalsk indslag ved violinist Kirstine Schneider fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

ML-Prisen 2017 kan følges via livestreaming fra Industriens Uddannelsers Facebook-side fra kl. 10.30: https://www.facebook.com/IndustriensUdd/.