Til efteråret kan borgere i Ringsted Kommune, som enten har eller er i risiko for at udvikle en livsstilssygdom, få gratis hjælp med det nye program LIVA.

Det skriver Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Borgere, som har livsstilssygdomme som diabetes, hjertesygdomme, KOL eller overvægt kan snart få gratis, personlig og digital livsstilsvejledning.

Det sker igennem et nyt samarbejde mellem Ringsted Kommune og LIVA, som er en ny sundhedsapp med en personlig vejleder.

Formålet er at styrke den sundhedsfaglige indsats, og LIVA giver borgerne mulighed for at mødes og skabe relationer med andre med samme kroniske lidelse.

Fra U-turn TV-programmerne med Chris MacDonald ved vi, at det er muligt at ændre sin livsstil – når man får den rigtige hjælp. Og ikke mindst bliver støttet undervejs af en engageret og professionel vejleder.

Det er det princip, som det nye LIVA program bygger på: Klare mål, en motiverende indsats med tydelig opfølgning på fremgangen og en personlig kontakt undervejs,” siger Britta Nielsen, formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Ringsted Kommune.

En personlig vejleder og følgesvend
Langt de fleste borgere med livsstilssygdomme har prøvet at ændre livsstil gennem mere motion, ændret kost og rygestop. Det er bevist, at det er muligt at ændre livsstil, når borgeren får den rigtige hjælp, og ikke mindst bliver støttet undervejs af en engageret og professionel vejleder.

Med LIVA kan borgere med livsstilssygdomme blive fulgt nøje af en personlig vejleder, der kan give støtte og et ekstra skub i hverdagen. Derfor er Britta Nielsen meget glad for, at LIVA kommer til Ringsted:

”Vores investering i LIVA er i tråd med Ringsted Kommunes nye Sundhedspolitik, hvor vi har fokus på at målrette vores tilbud efter borgernes behov.

Vi forventer, at vi vil kunne nå en endnu bredere målgruppe end hidtil med det nye tilbud og håber, at rigtig mange borgere vil være med fra starten. På sigt vil det betyde mere sundhed og livskvalitet for den enkelte borger,” siger hun.

Hvad er LIVA?
Det bliver muligt at komme i gang med LIVA den 25. september 2017.

For at komme med kan du enten ringe til Ringsted Kommunes Sundhedsteam på tlf. 57 62 80 32, skrive en mail til liva-app@ringsted.dk eller tilmelde dig på www.ringsted.liva-app.dk fra 25. september. Herefter bliver du kontaktet af den personlige vejleder, der vurderer, om du vil have glæde af at være med i programmet.

Du får en personlig vejleder tilknyttet fra Ringsted Kommunes Sundhedsteam. Sammen sætter I et overkommeligt mål og aftaler, hvordan du skal nå målet. Undervejs kan du taste sine forskellige data om træning, kost og vægt ind i LIVA, og på den måde kan den personlige vejleder blive ved med at hjælpe og komme med gode råd undervejs i forløbet.

Det hele kan klares hjemme fra din computer, tablet eller smartphone.

Foredrag med Chris MacDonald
I forbindelse med at Ringsted kommune tilbyder alle borgere gratis foredrag med Chris MacDonald, hvor han vil sætte fokus på den fysiske og mentale sundhed, vil der blive uddelt informationsmateriale om LIVA app. Du kan læse mere om foredraget på Ringsted kommunes hjemmeside.

Fakta om livsstilsygdomme

  • Mere end 500.000 voksne (13 %) er svært overvægtige med et BMI over 30. (Kilde: Sundhedsstyrelsen)
  • Mere end 300.000 danskere lider af diabetes 2. Og 750.000 skønnes af have et forstadie til sygdommen. (Kilde: Diabetesforeningen)
  • Mere end 466.000 danskere lever med en hjerte-karsygdom. (Kilde: Hjerteforeningen)
  • 000 danskere lider af KOL. (Kilde: Danmarks Lungeforening)

GemGemGemGem

GemGem

GemGem