Den 14. september bliver Ringsted omdannet til én stor spilleplade, når 1600 skoleelever deltager i ‘Den Levende By’ – et by-event der samler byens virksomheder, foreninger og uddannelsesinstitutioner. Eleverne skal på jagt efter points ved poster i hele Ringsted, hvorefter de til sidst samles til en spændende finaledyst ved Lystanlægget.

Foto: Dansk Firmaidrætsforbund

Det skriver Dansk Firmaidrætsforbund i en pressemeddelelse.

Den 14. september danner Ringsted ramme om et stort oplevelsesspil for 1600 skoleelever, som bevæger sig rundt i byen, mens de løser forskellige opgaver, der både udfordrer krop, hjerne og ikke mindst samarbejdsevner.

Opgaverne foregår som udgangspunkt hos byens virksomheder, foreninger, kultur- og uddannelsesinstitutioner, som får mulighed for at vise byens unge en fremtid i deres fælles by.

På jagt efter digitale og levende poster
Med en app på smartphonen går den vilde jagt rundt i Ringsted by efter poster, digitale som levende og en masse overraskelsesposter, hvor eleverne samler point for at få en plads i den spændende finaledyst ved Lystanlægget.

Blandt dem, der stiller med opgaver, er bl.a. Plejecenter Solbakken, Scandic Hotel, Dagrofa og Café Ingeborg, som både har en levende opgave og deltager med idrætsinstruktører til Kickoff fra scenen. Også Rådhuset og Byrådssalen inviterer indenfor til forskellige opgaver – bl.a. vil Borgmester Henrik Hvidesten være én af de ‘opgaver’, eleverne møder.

Finaledyst og livemusik ved Lystanlægget
Når elever er færdige med at samle point afsluttes dagen med finaledysten ved Lystanlægget, hvor årets vinder af den prestigefulde vandrepokal kåres. Sidste år løb af 8. C fra Campusskolen med titlen.

Udover præmier til alle hold, der er med i finaledysten, så vil der også blive uddelt en præmie til bedst udklædte hold. Efter finalespillet er der livemusik på pladsen af band fra Midtsjællands Gymnasium.

Det bliver en festlig dag i Ringsted, og alle er velkomne til at kigge forbi og heppe ved Lystanlægget på Tværallé – lige ved Ringsted Bibliotek og Borgerservice. Her vil man også i løbet af dagen kunne deltage i drop-in aktiviteter og besøge de opstillede boder.

Om Den Levende By
Den Levende By arrangeres af Dansk Firmaidrætsforbund og SchoolsOnTheRun, og har siden 2012 inspireret 9 byer, 25.000 unge, 200 skoler, 100 foreninger og 100 virksomheder til et mere aktivt liv.

Program for 14. september 2017:

09.45 Information om dagen – Fælles kick-off fra scene
10.00 Spillet begynder
12.35 Musik, boder og aktiviteter starter
12.45 Spillet slutter
13.10 Underholdende finaledyst
13.40 Præmieoverrækkelser (Der er præmier til alle hold, der kommer i finaledysten og til bedst udklædte hold. Hele holdet skal stadig være klædt ud ved præmieoverrækkelsen).
13.55 Tak for i dag (Boder og aktiviteter lukker)