For at reducere ventetiden, når du har ærinder i Borgerservice, får du nu din egen tid på dagen, hvor Borgerservice er klar til at tage imod dig. Ligesom hos lægen eller frisøren, så skal du bestille en tid inden du kommer.

Det skriver Ringsted Bibliotek i en pressemeddelelse.

Du kender det sikkert fra fx frisøren, hvor du digitalt kan booke din tid i ro og mag hjemmefra og på den måde slippe for ventetid i salonen.

Det bliver nu også hverdagen på Ringsted Bibliotek og Borgerservice, hvor indførelsen af et nyt online bookingsystem medfører at borgerne digitalt skal booke tid til ekspeditioner i borgerservice.

Det betyder, at det er slut med lang ventetid i Borgerservice. Der skal ikke bestilles tid til biblioteksbetjening.

”Det nye bookingsystem betyder kortere ventetid og mere fleksibilitet, fordi borgerne digitalt skal bestille en tid. På den måde er man sikker på at blive betjent på det tidspunkt, der passer borgeren bedst”, fortæller souschef Søren Forsmann.

Han understreger, at det naturligvis er muligt at få hjælp til at bestille en tid, enten over telefonen eller ved at møde personligt op i borgerservice.

Følgende hovedområder i borgerservice skal du bestille tid til:

  • Pas
  • Kørekort, fornyelse og bestilling
  • Legitimationskort
  • NemID
  • Hjælp til SKAT, fx forskud, årsopgørelse, håndværkerfradrag, m.m.
  • Hjælp til selvbetjening, fx ansøgning om boligstøtte eller pension
  • Anmeldelse af flytning og udrejse
  • Anmeldelse af indrejse
  • Ansøgning om helbredstillæg

Det nye bookingsystem på Ringsted Bibliotek og Borgerservice træder i kraft tirsdag den 10. oktober, men allerede fra onsdag den 27. september kan du begynde at booke tider via ringsted.dk. Skal du i Borgerservice inden den 10. oktober, så skal du møde op og trække et nummer og vente i venteområde som hidtil.

Fælles Information
Samtidig med indførelsen af bookingsystem samles biblioteks- og borgerserviceinformationen. Det sker efter, at personalet er blevet uddannet til at hjælpe med informationshenvendelser for både bibliotek og borgerservice.

Målet er at give Ringsteds borgere en mere fleksibel og all-round informationshjælp og at tage højde for de tidspunkter på dagen, hvor der er ekstra travlt.

Hvis man går længere ind i biblioteket, vil der stadig være et ”bibliotekar-bord”, hvor personalet også er klar til at hjælpe dig.