Der kommer altid en sporvogn og en pige til. Sådan fristes man til at bryde ud i sang, når man besøger Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Når man så er færdig med at synge, får man lyst til at sige: Go home, Korsbæk på Bakken!

Dit Ringsted besøgte tirsdag Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, som ligger mellem Ringsted og Roskilde. Museet byder på et væld af oplevelser, for de sporvognsinteresserede, ja, men så sandelig også for folk, som bare kunne tænke sig en skøn og oplevelselsesrig dag.

Malika havde en begivenhedsrig og succesrig dag på Sporvejsmuseet.

På museet mødte vi bl.a. Malika, som netop er flyttet til Ringsted. Hun besøgte museet sammen med sin mor og lillebror.

“Da jeg fik at vide, at vi skulle på Sporvejsmuseet, havde jeg bare forventet et lille museum med et par vogne,” fortæller hun. “Jeg blev godt nok overrasket, da vi pludselig stod på en togperron og ventede på den næste sporvogn.”

På museet har du mulighed for at prøve at køre i nogle af museets historiske sporvogne. Undervejs på den 1,8 km lange strækning er der 5 stoppesteder.

Stoppestedederne er anlagt med samme afstand, som var almindeligt på de københavnske sporvejslinier. Når du har betalt indgangen kan du køre ubegrænset i sporvognene.

“Togkonduktøren var rigtig sød og fortalte en masse. Så blev det vores tur og det gik bare afsted. Vi kørte i flere vogne, var på cafe ude i skoven, hvor vi fik varm kakao, suppe og chokoladekage. Vi gik igennem gaden med flere butikker fra gamle dage og vi var også inde i hallen med alle de gamle busser og meget mere,” fortæller Malika.

Udover at have et meget stort udvalg af historiske sporvogne og busser, som kan undersøges nærmere i Sporvejsmuseets store remise, så har museet også opbygget en museumsgade med det uofficielle navn Valby Langgade, hvor der hele tiden etableres stadig flere butiksudstillinger, som de så ud i 1940erne, 1950erne og 1960erne. Selv noget så historisk som et dansk posthus!

TAGA Blomster i museets Valby Langgade.

At besøget på Sporvejsmuseet var en succes for Malika, er der vist ingen tvivl om: “Jeg glæder mig allerede til sommer, så jeg kan komme herud igen.”

Sporvejsmuseet lukker ned for sæsonen i slutningen af denne uge, så skynd dig forbi til de mange spændende efterårsaktiviteter.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup mellem Roskilde og Ringsted og er åbent alle dage i efterårsferien kl. 10-17. Traditionen tro genåbner Sporvejsmuseet en weekend i julemåneden – i år 9. og 10. december – for kørsel med julesporvogne og salg af friskskovede juletræer. Disse to decemberdage er museet åbent kl. 10-16.

Der kan læses mere om Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm på museets hjemmeside www.sporvejsmuseet.dk.