På fredag den 13. oktober til skolernes årlige motionsdag snører 260 elever på Sct. Joseph Skole løbeskoene og deltager i Red Barnets velgørenhedsløb, Venskabsløbet. Det gør de for at samle penge ind til fordel for Red Barnets arbejde for de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden.

Det skriver Red Barnet i en pressemeddelelse.

Skolernes Motionsdag på Sct. Joseph Skole bliver i år lidt anderledes, end den plejer. Skolens elever skal nemlig ud og bevæge sig for mere, end deres egen sundheds skyld.

De deltager i Venskabsløbet, som har fokus på at styrke fællesskabet og trivslen mellem eleverne.

Formålet er, at eleverne yder en fælles indsats, opnår følelsen af sammenhold, får bevæget sig, får viden om og indsigt i andre børns livsvilkår – og samler penge ind til at hjælpe de dårligst stillede børn.

Venskabsløbet erskabt af Red Barnet i samarbejde med Call Me -Tal Ordentligt, og rundt om i landet løber flere end 50 skoler Venskabsløbet i 2017.

Farmor og onkel Knud sponsorerer
På Sct. Joseph Skole i starter dagen med fælles morgensang kl.7.30. Derefter mødes små og store elever i klasserne. Skolen har venskabsklasser og derfor l skal eleverne løbe sammen med deres venskabsven for at styrke fællesskabet på tværs af klasserne.

Kl. 8.20 er der fælles opvarmning og bagefter går løbet i gang kl. 8.45. Rute er ca. 3 km og 260 elever deltager. Løbet slutter kl. 10.45, hvor efter der spises frokost, eleverne taler om dagen og tæller runder, de har løbet.

For hver runde, den enkelte elev løber, samler eleven penge ind til det gode formål. Så jo flere kilometer eller runder eleverne løber – desto mere samler de ind.

På forhånd har eleverne lavet sponsorkontrakter med for eksempel forældre, bedsteforældre, tanter, naboer og det lokale erhvervsliv om at sponsorere penge pr. løbet runde.

Dagen afsluttes fælles kl. 13 med udnævnelse af runder/km. i alt, og hvem der har løbet mest samt is til alle.

Pengene går til at beskytte, styrke og redde udsatte børn 
“Vi er så glade og imponerede over den engagement, som elever og lærere over hele landet lægger i Venskabsløbet.

Det er rørende, når børn viser så stor lyst og vilje til at hjælpe andre børn, der har det svært. Jeg håber, at alle børn får en sjov og lærerig dag med fokus på venskaber, bevægelse og fællesskab,” siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

Pengene fra Venskabsløbet går til Red Barnets arbejde med at redde, beskytte og styrke udsatte og sårbare børn i Danmark og resten af verden.

Skolerne kan kombinere Venskabsløbet med at arbejde med Red Barnets undervisningsmaterialer om f.eks. børn i katastrofer eller trivsel. Alle skolematerialer er gratis og findes på www.redbarnet.dk/skole

Mere info om Venskabsløbet: https://redbarnet.dk/venskabsloebet/