Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra 7. november til 14. november 2017.  

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Forsøg på tricktyveri – Amtstue Alle, Ringsted

Mandag kl. 18.10 anmeldte en 92-årig kvinde fra Ringsted, at en fremmed mand kl. ca. 15.45 henvendte sig ved at ringe på døren. Manden ville gerne have vekslet en 10 kr.-mønt til 1 kroner og fulgte med den 92-årige ind i hendes lejlighed. Da han begyndte at åbne skuffer hos hende, råbte hun op og truede med at ringe til politiet. Herefter forsvandt manden fra stedet – uden at have haft held til at stjæle noget.

Manden blev af den 92-årige beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 50-60 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Talte dårlig dansk,, Talte: Dansk med accent, Iført: Mørk kasket, mørkt tøj.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Voldsom klient – Nørregade, Ringsted

Mandag kl. 11.49 fik politiet den første anmeldelse fra kommunalt ansatte om, at en 31-årig mand uden fast bopæl optrådte truende og voldsomt, når han henvendte sig hos kommunen. De ansatte havde dog fået ham til at forlade stedet, idet han ikke havde noget reelt ærinde på stedet.

Kl. 14.06 var den 31-årige atter tilbage hos kommunen, hvor politiet et par minutter senere traf ham. Han var faldet til ro og forlod stedet.

Kl. 14.20 havde politiet igen fat i den 31-årige, da han atter var på vej til kommunen, men blev overtalt til at undlade at henvende sig.

Kl. 14.26 forsøgte den 31-årige igen at komme ind til kommunen, men politiet anså det nu for nødvendigt at frihedsberøve ham for at skabe ro og tryghed for de kommunalt ansatte. Den 31-årige tilbragte nogle få timer i politiets varetægt, inden han blev løsladt. Politiet vil nu fremadrettet i et PSP-samarbejde med kommunens social- og psykiatrimedarbejdere prøve at finde ud af at tilbyde hjælp til den 31-årige.

Brandundersøgelse – Kværkebyvej, Kværkeby, Ringsted

Søndag kl. 01.09 udbrød der brand i et parcelhus. Huset var ved brandvæsnets ankomst overtændt og stod derfor ikke til at redde. På grund af den kraftige brand kunne brandvæsnet ikke komme ind i huset for at lede efter personer og/eller dyr, men politiet fik fat i beboerne, der var bortrejst og havde medbragt deres hund. Ingen kom således til skade ved den voldsomme brand, der krævede flere timers slukningsindsats fra brandvæsnet. Årsagen til brandens opståen undersøges nu nærmere af politiet.

Kørsel i frakendelsestiden – Nordrupvej, Nordrup, Ringsted

Søndag kl. 15.26 rykkede politiet ud til Nordrupvej ved Nordruplundvej, hvor en bil var kørt af vejen. Anmelderen var kommet forbi umiddelbart efter og havde talt med føreren, der var sluppet uskadt fra uheldet. Politiet kunne dog konstatere, at føreren – en 68-årig mand fra Haslev – ikke måtte køre bilen, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet efter en tidligere sag om spirituskørsel. Den 68-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tricktyveri – Bryggerstræde, Ringsted

Kl. 1336 anmeldte en 68-årig mand fra Ringsted, at han ca. 30 minutter tidligere var blevet udsat for et tricktyveri. Han havde efter indkøb netop låst sig ind i sin opgang, da tre fremmede mænd fulgte med ind. De spurgte ham om forskellige ting på engelsk og tog blidt fat i hans arm. En af mændene gik om bag den 68-årige, som fik stjålet sin pung op af baglommen. Han opdagede det straks, hvorefter de tre mænd løb fra stedet med pungen og forsvandt i ukendt retning. De tre mistænkte mænd blev af offeret beskrevet som ca. 25 år, afrikansk af udseende, to af dem iført kasketter og talende dårligt engelsk. Politiet ledte efter de tre mænd i området, men fandt dem ikke.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket de mistænkte i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Skoletilsyn – Ågerupvej, Vigersted, Ringsted

I tidsrummet kl. ca. 07.30 – 08.15 torsdag foretog færdselspolitiet en færdselskontrol ved skolen for at opretholde en sikker skolevej for både børn, ansatte og andre med ærinde på skolen. Kontrollen resulterede i, at tre bilister blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven: to havde parkeret delvist på fortovet, og en respekterede ikke færdselstavlen “Indkørsel forbudt”. Alle tre bilister vil senere modtage et bødeforelæg fra politiet som afgørelse på sagen.

Andre skoler kan også lejlighedsvis – uden for skolestartsperioden – forvente politimæssig kontrol på skolevejene, så sikkerheden på disse kan opretholdes.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Ringsted

To personer, der var anholdt tirsdag eftermiddag blev fremstillet i retten onsdag, sigtet for overtrædelse af våbenloven. Den 22-årige mand fra Ringsted og den 21-årige mand med ukendt adresse blev begge varetægtsfængslet til den 30.11.17.

Anholdelse – Ringsted

Tirsdag kl. 13.32 anholdt politiet en 21-årig med ukendt adresse og en 22-årig mand fra Ringsted, der begge blev anholdt på adresse i Ringsted. Politiet fandt ved ransagning et oversavet jagtgevær, ammunition, strømpistol og et mindre kvantum kokain. Begge fremstilles i grundlovsforhør onsdag med krav om varetægtsfængsling. Politiet har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Bedrageri – Ringsted

Kl. 14.00 tirsdag blev en 27-årig mand fra Ringsted udsat for bedrageri, hvilket blev anmeldt politiet kl. 18.27. Manden blev vinket ind på motorvejen af en udenlandsk mand, der stod ved en Mercedes. Manden havde behov for nogle kontanter, og han fik overbevist den 27-årige om, at han skulle hjælpe ham med at få nogle penge, hvor han så til gengæld ville få nogle guldsmykker. Sammen kørte de til to automater, hvor der blev hævet i alt 4000 kr.

Med til historien hører, at de nævnte guldsmykker var helt uden værdi.

Der er advaret utallige gange mod at standse op på motorvejen og hjælpe bilister. Politiets råd er, at man aldrig indlader sig på at hæve penge og modtage guldsmykker under omstændigheder som den her anførte, hvis man vil undgå at blive udsat for bedrageri.

Indbrud i perioden
Jernbanevej, Ringsted

 

En bekymret læser har desuden indsendt dette til os:

“Mandag den 13. november 12.50, havde jeg besøg af 1 roma lignende type her i Danske Stenhuggerier, Søndergade 1, hjørnet af Køgevej, 4100 Ringsted.

Han foregav at ville se på en gravsten. Talte gebrokkent engelsk og ville have mig med ud på min udstilling mod Køgevej. Da det virkede særdeles påfaldende, låste jeg døren ind til mit kontor/værksted og gik med ham ud på pladsen. Kunne godt se skuffelsen i hans ansigt da nøglen blev drejet om.

Mens vi stod derude, luskede en anden roma type forbi og skottede ind mod kontoret. Den første fik lige pludselig travlt med at komme væk. De forsvandt ind i indhakket ved Kinagrillen i retning mod F24, Køgevej.

Politiet er informeret men virkede nu ikke sønderligt interesserede. Den ene fyr var lille, havde et rundt hoved, omkring 165 høj, tæt af bygning og med uren hud, den anden lidt højere og mere spinkel af bygning.

Begge havde sort hår, brune øjne, sorte jakker, sorte bukser, mørke sneakers.”