Traditionen tro er der den første søndag i maj inviteret til løbefest, når TV ØST-løbet skydes i gang. Den 11. udgave vender tilbage til Ringsted, der er i 2013 og 2014 var værtsby. Tilmeldingen til det traditionsrige motionsløb åbner den 1. december 2017 kl. 12.00.

Det skriver DGI til Dit Ringsted.

Sidste år hoppede 2.707 i kondiskoene for enten at gå eller løbe med i TV ØST-løbet. I år skal endnu flere med, hvis det står til DGI, TV ØST, Ringsted Motionsklub og Ringsted Kommune, der står bag løbet.

Foto: DGI

Bynært løb med overraskelser
“Et løb fuld af overraskelser”, sådan lyder mottoet for løbet, og det bliver der ikke ændret ved, når løbet bliver skudt i gang den 6. maj 2018 i Ringsted.

“Vi glæder os til at få løbet tilbage til vores by, og vi glæder os til at vise deltagerne, hvad vi har at byde på. Vi vil gøre vores til, at vi når den ambitiøse målsætning om 3.000 deltagere.

Uden at løfte sløret alt for meget, så vil jeg love, at det bliver et lidt anderledes og bynært løb med mange indlagte overraskelser”, siger Henrik Hvidesten, der er borgmester i Ringsted Kommune.

Perfekt match
Siden løbet blev afholdt første gang i 2008 er deltagerantallet kun gået en vej, og det er op. Det samme gælder interessen for at være værtsby, hvor kommuner i TV ØST’s sendeområde kan byde ind på den rolle.

“De seneste år har vi fået stadigt flere glade motionister til at deltage, og løbet har udviklet sig til lidt af en folkefest. Så vi håber på rekordtilslutning i 2018, når Ringsted lægger gader og byliv til løbet. Byen ligger dejligt centralt i vores region, og der bliver gået til den for at sikre, at deltagerne får en fantastisk oplevelse”, siger Jesper Friis, der er chefredaktør hos TV ØST.

Gå eller løb med
Sidste år var debut for to gangruter på 5 km og 10 km for at give endnu flere chancen for at være aktive sammen. 20 pct. af deltagerne i 2017 sagde ja tak til den mulighed, derfor byder 2018-versionen også på den mulighed.

“Vi arbejder målrettet på at få endnu flere danskere til at bevæge sig, og her passer TV ØST-løbet perfekt, fordi alle kan være med. Med gangruter kan alle uanset form få pulsen op. Men der er naturligvis også plads til at løbe rigtig hurtigt”, siger Lasse Russotti, der er projektleder hos DGI.

Kom med
Tilmeldingen åbner den 1. december på www.tveast.dk/loebet, hvor du også kan finde priser og praktisk information. Du kan vælge mellem distancerne 2 km børneløb, 5, km, 10.5 km (en kvart maraton) og halvmaraton. Hvis du vil gå ruterne, er det muligt på 2, km 5 km og 10.5 km (en kvart maraton).